De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2014

2 Welkom Presentatie resultaten wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten de Meern

3 Agenda Welkom Presentatie resultaten Discussie

4 Presentatie resultaten

5 Opzet onderzoek Methode: online via uitnodigingsbrief en vrij benaderbare link Steekproef en respons 3000 bewoners van LR en VdM zijn uitgenodigd Respons LR: n=357 via brief (12%), 81 via link Respons VdM: n=403 via brief (13%) en 122 via link Veldwerk 6 tot en met 28 december 2014 Analyse Herweging naar deelwijk, geslacht en leeftijd

6 Prettig wonen

7 Het is prettig wonen in LR en VdM

8 Waarom is het prettig wonen in Leidsche Rijn?

9 Waarom is het prettig wonen in Vleuten-De Meern?

10 Waarom is het minder prettig wonen in Leidsche Rijn?

11 Waarom is het minder prettig wonen in Vleuten-De Meern?

12 Stellingen LR VdM

13 Voorzieningen 13

14 Gebruik primaire voorzieningen Primaire voorzieningen zoals winkels, onderwijs en gezondheidsvoorzieningen worden met name binnen de wijken gebruikt. De meest gebruikte voorzieningen zijn de supermarkt, overige winkels en buurtvoorzieningen. Met name de markt, supermarkt en overige winkels zijn voorzieningen die ook regelmatig buiten Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern gebruikt worden.

15 Prioriteit primaire voorzieningen LR

16 Wat ontbreekt in het winkelaanbod in LR?

17 Verbeterpunten buurtvoorzieningen LR Bij ons in de buurt heb je voor kinderen die wat ouder zijn weinig uitdaging. Het zou leuk zijn als er een multifunctioneel veld wordt aangelegd waar ze lekker kunnen sporten/spelen. De veiligheid van fiets / voetgangersoversteek- plaatsen. En beleid voor heel Leidsche Rijn / Vleuten-De Meern. Auto's denken altijd voorrang te hebben, ook als dat niet het geval is. Meer fietsparkeerplekken bij scholen, gezondheidscentrum, appartementsgebouwen etc. Amaliapark: bomen planten, bankjes plaatsen, een fontein, een vijver, beelden en andere kunstwerken neerzetten, struiken, bloemen, een muziekkoepel,. Betere straatverlichting. Bloembakken aan de lantaarnpalen waren erg kleurrijk en vrolijk. Geen idee waarom die weg gehaald zijn. Erg jammer dat het lint in het park niet verlicht is. Er wordt zoveel gebruik van gemaakt o.a. door diverse sporters. Meer parkeerplaatsen. Nu hebben de meeste eengezinswoningen 1 parkeervak tot hun beschikking maar de meeste hebben 2 auto's. Er is veel zwerfvuil. Bij het legen van de ondergrondse containers, komt veel vuil ernaast terecht.

18 Prioriteit primaire voorzieningen VdM

19 Wat ontbreekt in het winkelaanbod in VdM?

20 Verbeterpunten buurtvoorzieningen VdM Meer mogelijkheden voor de jeugd, zoals bijvoorbeeld voetbalkooitje e.d. Die zijn er nu op de schoolpleinen maar die zijn in het weekend gesloten of worden de kinderen door de weeks weggestuurd omdat er dan kinderen van de BSO spelen Meer groen in de buurt en langs de straten. Maximapark is top, maar verder moet het ook groener. Plekken die leuk zijn voor tieners bijv. skatebaan, ontmoetingsplek, (grotere) voetbalveldjes met goals waar de jongens kunnen voetballen. Meer banken en tafels om te picknicken. Veilige toegangswegen naar school. Automobilisten gedragen zich niet als 'gast' op de weg. Licht in Maximapark. De straten zijn zo smal dat auto's en fietser elkaar in de weg zitten. Meer parkeerplaatsen in de wijk, de meeste mensen hebben 2 auto's maar het is berekend op minder. Meer prullenbakken en afvalcontainers. Afvalcontainers zitten nu vaak al halverwege de week vol. Onderhoud aan de groen voorzieningen. Er wordt van alles aangelegd maar onderhoud is er niet. Uiterlijk van de wijk is een dikke onvoldoende.

21 Gebruik secundaire voorzieningen Horeca is de meest gebruikte secundaire voorziening, zowel binnen als buiten de wijken. Ook sportvoorzieningen (sportvelden en accommodaties) worden regelmatig binnen en buiten de wijken gebruikt. Sporten bij sportverenigingen, -clubs en –sportscholen wordt voornamelijk in de wijken gedaan. Ook de bibliotheek en voorzieningen voor kinderen tot 12 jaar worden vooral in de wijken bezocht. Voor culturele voorzieningen gaat men meestal de wijk uit.

22 Prioriteit secundaire voorzieningen LR

23 Wat ontbreekt in het horeca aanbod in LR?

24 Prioriteit secundaire voorzieningen VdM

25 Bereikbaarheid

26 LR VdM LR VdM LR VdM LR VdM

27 Sociale contacten

28 Voldoende sociale contacten?

29 Wenselijke sociale activiteiten Buurtontbijt cultureel evenement cursus Nederlandse taal filmhuis jeugdvakantiewerk kinderactiviteiten kopje koffie voor ouderen kookclub markt muziekpodium rommelmarkt schoonmaakactie speeddate voor alleenstaande ouders sportactiviteit straatfeest thema feest toneelclub wandelingen wijkborrel workshop werk zoeken Activiteit voor ouderen Buurtontbijt buurtborrel buurtfeest buurthuis buurtmarkt creatieve activiteit festival hardloopgroep jeugdvakantiewerk kinderactiviteiten markt muziekpodium ontmoetingsplekken ouder-kind activiteiten picknick rommelmarkt scouting straatfeest volleybaltoernooi zanggroep Leidsche Rijn Vleuten-De Meern

30 Zelf organiseren van activiteiten?

31 Informatiekanaal top 10

32 1 of 2 wijken?

33 LR en VdM 1 of 2 wijken?

34 Vragen?

35 Discussie over de resultaten onder leiding van Laurens Teuben, voorzitter Wijkraad Vleuten de Meern.

36 Sport- en andere voorzieningen voor jongeren (12-18) zijn er te weinig.

37 Winkelcentrum Vleuterweide is een voorbeeld van hoe een winkelcentrum moet zijn.

38 Winkelcentrum De Meern wordt veel bezocht, maar men is hier erg ontevreden over.

39 In de wijken is te weinig rekening gehouden met de ochtendspits (auto).

40 Vleuten de Meern en Leidsche Rijn zijn terecht twee aparte wijken.

41 De VAR en de BRUG moeten meer ondersteund worden door de gemeente -> voornaamste vorm van informatiekanaal.

42 Leidsche Rijn Centrum wordt een succes.

43 Einde Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Presentatie wijkraadpleging Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google