De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sport in de samenleving Hannah, Elselien, Erwin, Robert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sport in de samenleving Hannah, Elselien, Erwin, Robert."— Transcript van de presentatie:

1 Sport in de samenleving Hannah, Elselien, Erwin, Robert

2 Als je naar het plaatje kijkt, zie je dus dat ze even veel geld verdienen als uitgeven.

3 Inkomen Consumenten & vrijwilligers. Contributies, voetbalartikelen en kaartjes voor een wedstrijd. TV kijken. Ziektekosten. Bedrijven. Reclameborden, shirts & reclame.

4 Inkomen Consumenten & vrijwilligers: 1,85 miljard. Bedrijven: 485 miljoen. Overheid: 170 miljoen.

5 Uitgaven Vrijwilligers. Consumenten. Blessures. Overheid. Veiligheid.

6 Uitgaven Vrijwilligers: 290 miljoen. Consumenten: 1300 miljoen. Blessures: 195 miljoen. Overheid: 150 miljoen. Veiligheid: 20 miljoen.

7

8

9

10 Is de volgende conclusie juist? 2. De meerderheid van de respondenten vindt dat de werkgevers het ziekteverzuim vanwege sportblessures moeten betalen. Juist, 58% van de mensen zeggen dat. 3. Mannen/jongens zijn vaker lid van een sportvereniging dan vrouwen/meisjes. Juist, 44 jongens zijn lid, en bij de meisjes zijn dat er 39. 4. Een groot deel van de christenen die aan de enquête hebben meegedaan, heeft geen moeite met sport op zondag. Onjuist, 23% heeft daar geen moeite mee. Dus het grootste deel heeft er juist wel moeite mee. 5. Er is geen verschil tussen christelijke jongeren en andere jongeren als het gaat over het volgen van het sportnieuws. Onjuist, want bij christelijke jongeren is 24% graag op de hoogte, en bij andere jongeren is dat 35% 6. Christenen en niet-christenen denken ongeveer hetzelfde over de aandacht voor sport in de samenleving. Onjuist, 18% van de christelijk jongeren kan het goed begrijpen, en 47% van niet-christelijke jongeren kan het ook goed begrijpen. Dus bij niet-christelijke jongeren zijn dat er veel meer.

11 4 conclusies Christenen sporten minder vaak dan niet christenen. Christelijke jongeren hebben vaak minder tijd voor sport dan niet christelijke jongeren. Bijna de helft van de mensen die meegedaan hebben aan de enquête, sport omdat het goed voor de gezondheid is. Bijna alle niet-christelijke geven er niks om als er sportactiviteiten op zondag plaatsvinden.

12 Sport van 0 tot nu

13 Sport in de oudheid Leger – Godsdienst. Grieken waren competitief. Dat betekent dat het winnen belangrijker was dan de ontspanning. Jupiter Leger

14 Sport in de middeleeuwen Tactiek met het vechten. Laten zien we de meeste macht heeft.

15 Sport tegenwoordig Loopbaan – Betaald Publiek – Entrée betalen


Download ppt "Sport in de samenleving Hannah, Elselien, Erwin, Robert."

Verwante presentaties


Ads door Google