De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”"— Transcript van de presentatie:

1 Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”

2 5 redenen voor bio

3 bio

4 Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

5 Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Elke verdere stap krijgt de aandacht die hij verdient. Zo leidt bio tot producten met een hoge voedingswaarde.

6 Bio gebruikt geen kunstmest, pesticiden of ggo’s. Via vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding houdt de boer zijn grond vruchtbaar én zuiver. Een ideale voedingsbodem voor sterke en veerkrachtige granen, gezonde groenten en fruit en een gevarieerde fauna en flora.

7 Biologische dieren kunnen vrij naar buiten, eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen zoveel mogelijk te beperken. De dieren varen er wel bij.

8 Onze voedselproductie is een mondiale aangelegenheid met invloed op de natuur, op het milieu en het klimaat, op het leven van boeren hier en in het zuiden. Bio streeft naar een toekomst voor iedereen, wereldwijd.

9 wat is bio?

10 plantaardig dierlijk verwerking

11 plantaardig (groente & fruit) Bodem staat centraal: vruchtwisseling en natuurlijke bemesting Preventieve gewasbescherming, aangepaste rassen, geen synthetische bestrijdingsmiddelen Genetische diversiteit, geen ggo’s Streven naar gesloten kringloop

12 dierlijk Grondgebonden: vermijden overbegrazing en -bemesting Ruime, open en lichte stallen Alle dieren kunnen buiten Biologische voeders Preventieve gezondheidszorg: robuuste rassen, gezond voer, soorteigen gedrag, vaak in open lucht

13 verwerking Producten zo puur mogelijk Strikte wetgeving: beperkt aantal toegelaten toevoegingen en hulpstoffen Geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten Geen bestraling, geen nano- technologie

14 waar kopen?

15

16 Kijk op www.biogenietengids.be

17 hoe herkennen?

18 Biogarantie®: Belgisch label dat staat voor bijkomende ecologische, economische en sociale criteria Europees label, verplicht voor verpakte producten

19 geniet ervan!


Download ppt "Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”"

Verwante presentaties


Ads door Google