De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hacken Gabriela & Shivam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hacken Gabriela & Shivam."— Transcript van de presentatie:

1 Hacken Gabriela & Shivam

2 Inleiding We hebben er allemaal wel eens van gehoord: hacken, iemands computer inbreken voor de lol of voor wraak. Er zijn heel veel vormen van hacken, daar gaan we het vandaag over hebben.

3 We gaan het hebben over:
Wat is hacken?

4 We gaan het hebben over:
Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt?

5 We gaan het hebben over:
Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen?

6 We gaan het hebben over:
Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen? Gevolgen als je iemand hackt?

7 We gaan het hebben over:
Wat is hacken? Hoe wordt hacken gebruikt? Hoe kan je het voorkomen? Gevolgen als je iemand hackt? Hoe is hacken ontstaan?

8 We gaan het hebben over:
Wat is cracking?

9 We gaan het hebben over:
Wat is cracking? Wat is computerkraker?

10 We gaan het hebben over:
Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering?

11 We gaan het hebben over:
Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering? Beroemde hackers?

12 We gaan het hebben over:
Wat is cracking? Wat is computerkraker? Wat is social engineering? Beroemde hackers? Wat zijn scriptkiddies?

13 Wat is computerkraker Een computerkraker is iemand die illegale activiteiten uitvoert met computers.

14 Beroemde hackers Dit is Kevin Mitnick, op het moment van zijn arrestatie was hij de meest gezochte computer crimineel in de Verenigde Staten.

15 Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn:
Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten

16 Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn:
Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten De FBI vermijden

17 Beroemde hackers Een paar van zijn bevestigde daden zijn:
Los Angeles bus systeem gehackt voor gratis ritten De FBI vermijden Een volledige beheerdersrecht verkregen van een IBM minicomputer in Los Angeles alleen maar om een weddenschap te winnen. En hij heeft bedrijven gehackt zoals: Motorola, NEC, Nokia en Sun Microsystems.

18 Scriptkiddies Is een persoon die die willekeurig zoekt naar een specifieke zwakte via het internet om toegang krijgen tot een systeem. De zwakte wordt meestal ontdekt door iemand anders dus de persoon begrijpt meestal niet wat hij/zij doet.

19 Scriptkiddies Een script kiddy is dus niet specifieke op zoek naar informatie, maar maakt gebruik van de kennis van de kwetsbaarheid op een slachtoffer dat die kwetsbaarheid bezit.

20 Social engineering Social engineering is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op de mens pleegt. Met de aanval wil hij/zij vertrouwelijke of geheime informatie los krijgen.

21 Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om: de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken

22 Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken medelijden bij een slachtoffer te wekken

23 Social engineering Kenmerkend voor Social engineering is dat er geen aanval op de techniek zelf wordt uitgevoerd. Een aanvaller tracht om de nieuwsgierigheid van een slachtoffer te wekken medelijden bij een slachtoffer te wekken een slachtoffer bang te maken

24 Social engineering Een voorbeelden van social engineering is:
Dat de aanvaller zich voor doet als iemand anders, zo kan de aanvaller met de vertrouwenwekkende rol informatie verkrijgen.

25 DDoS DDoS betekend letterlijk Distributed Denial of Service. Als iemand een DDoS aanval op een website uitvoerd betekend dat dat ze het netwerk overbelasten zodat geen andere gebruikers naar de website kunnen.

26 DDos Zie het als een snelweg waar plotseling heel veel auto’s overheen gaan, wat er dan gebeurd is dat er file ontstaat.

27 DDos Dus deze ‘hackers’ halen websites uit de lucht door heel veel informatie tegelijk naar een website te sturen waardoor deze overbelast raakt. Hierdoor kunnen andere mensen deze website niet meer bezichtigen.

28 Einde Zoals jullie net hebben gezien zijn er heel veel manieren van hacken

29 Cracking Cracking is eigenlijk een mooie naam voor het raden van een wachtwoord. Mensen Kraken dingen zoals accounts, MySpace-accounts, Facebook-accounts en zelfs game-accounts.

30 Computerkraker Het is een benaming voor een kwaadwillig iemand die zich bezighoudt met toegang verschaffen tot beveiligde computersystemen.

31 Computerkraker Het is een benaming voor een kwaadwillig iemand die zich bezighoudt met toegang verschaffen tot beveiligde computersystemen. In Nederland en België is het een vorm van computercriminaliteit en strafbaar als computervredebreuk.

32 Keylogger Keyloggers zijn vaak programma’s die je ongewenst op je computer krijgt door gedownloade bestanden te openen.

33 Keylogger Vaak installeert zich een programma op je computer welke altijd onzichtbaar draait waardoor veel mensen niet door hebben dat ze er één hebben.

34 Keylogger Een keylogger slaat ergens op je computer bestanden op met daarin alle toetsen die je hebt ingedrukt. Zo kan een hacker dus je adres en je wachtwoord zien.

35 Keylogger Ook kan hij de gesprekken die je hebt op msn lezen
of de berichten die je typt op social media. Het programma stuurt de bestanden dan weer naar de hacker toe.

36 Verschil hackers en crackers
De benaming hacker wordt vaak verward met een kraker. Een hacker is een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve manier aan technische beperkingen te ontsnappen.

37 Verschil hackers en crackers
Maar in het dagelijks spraakgebruik is het meestal iemand die inbreekt in computersystemen.

38 Verschil hackers en crackers
Maar in het dagelijks spraakgebruik is het meestal iemand die inbreekt in computersystemen. Hackers zien zichzelf niet als criminelen en wensen dan ook niet met cracken geassocieerd te worden.

39 Vormen van hacken Ze

40


Download ppt "Hacken Gabriela & Shivam."

Verwante presentaties


Ads door Google