De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen."— Transcript van de presentatie:

1 Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F

2 Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen. Dit alles meestal zonder tussenkomt van een centrale server. Gewoon rechtstreeks van gebruiker tot gebruiker.Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen. Dit alles meestal zonder tussenkomt van een centrale server. Gewoon rechtstreeks van gebruiker tot gebruiker.

3 Programma’s Er zijn tientallen verschillende programma’s om p2p bestandsuitwisseling mogelijk te maken. Hieronder kan je zien welke programma’s het meest populair zijn. Er zijn tientallen verschillende programma’s om p2p bestandsuitwisseling mogelijk te maken. Hieronder kan je zien welke programma’s het meest populair zijn.

4 Voor en nadelen. De noodzaak aan servers met grote capaciteit valt wegDe noodzaak aan servers met grote capaciteit valt weg Als je het op de juiste manier gebruiken kan heb je toegang tot een enorme hoeveelheid media.Als je het op de juiste manier gebruiken kan heb je toegang tot een enorme hoeveelheid media. Het internet is terug van de gewone gebruikers,en niet meer van enkele mensen die bepalen wat wel en niet magHet internet is terug van de gewone gebruikers,en niet meer van enkele mensen die bepalen wat wel en niet mag Je bent volledig vrij om te downloaden en te laten uploaden wat je maar wil.Je bent volledig vrij om te downloaden en te laten uploaden wat je maar wil. Het is ook mogelijk om via dit systeem vele computers te laten samenwerken aan zware wiskundige problemen, ruimtevaart,…Het is ook mogelijk om via dit systeem vele computers te laten samenwerken aan zware wiskundige problemen, ruimtevaart,… Het uitwisselen van MP3 bestanden blijft een illegaal zaakje. Alsook het downloaden van gekraakte software. Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor wat ze downloaden en uitwisselen. (Dit is de uitspraak van de rechter in het laatste proces tegen Kazaa) Ook mensen met minder goede bedoelingen kunnen hier hun bestanden uitwisselen (virussen, porno, kindermisbruik). Liefst snelle verbinding met het internet. Veiligheid?? Wat als hackers ook de rest van je schijf beginnen te doorzoeken.

5 Niet alleen MP3 Uit de grafieken hieronder kan je afleiden dat het bijlange niet alleen MP3’tjes zijn die uitgewisseld worden op de file sharing programma’s. Iets minder dan de helft van de mensen die meededen met de voting downloaden af en toe software. En 30% van de stemmers download ook af en toe films


Download ppt "Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen."

Verwante presentaties


Ads door Google