De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Leesmees.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Leesmees."— Transcript van de presentatie:

1 De Leesmees

2 Waarom de leesmees ? Leesbevordering heel belangrijk
Beginnen bij het begin: leesplezier! Hoe aanbieden zodat kinderen verleid worden tot lezen Onderzoek naar een manier om leesplezier te bevorderen op lichtvoetige en flexibele wijze die genoeg ruimte biedt aan eigen invulling per leerkracht

3 Wie is de leesmees? Wereldreiziger Houdt van voorlezen en van lezen
Bouwt nesten van boeken (het liefst in of op een boekenkast) Heeft een leesmeesnest gebouwd in de Tarcisiusschool

4 Eh? De Leesmees? Een nest? Het ging toch over leesbevordering en boeken?

5 Inderdaad! En het werkt! Maar dat is niet het enige.
In onderbouw- en middenbouwgroepen is de Leesmees zichtbaar in de klas: Om nieuwe boeken te introduceren en samen met de leerkracht voor te lezen: De lees van de mees

6 De Leesmees leest mee in de klas
Inzetten als beloning en leesmotivatie: samen met Leesmees een boekje lezen. De Leesmeesvisite De leesmees nodigt schrijvers, illustratoren en uitgeverij uit: Live voorlezen en vertellen op school. Denk aan Tosca Menten en Marianne Busscher Zo komt een boek tot leven. Hartstikke leuk. Maar de bovenbouw dan? .

7 Die hebben het oudere broertje van de Leesmees onderdak geboden: De wereldwijze leesuil. Overal geweest, alles gezien, veel te vertellen.

8 En wie doet dat allemaal?
De Leesuil De Leesuil heeft een leesnest gekregen op de dep. Weet alles over spannende, enge, leuke, mooie, avontuurlijke niet te missen boeken voor groep 6,7 en 8. Belangrijker nog Weetboeken Doel: bovenbouwkinderen worden net zo slim als de leesuil zelf En wie doet dat allemaal? De leesmeeswerkgroep is opgericht: Leerkrachten van onder-, midden- en bovenbouw De werkgroep draagt zorg voor nieuwe input en verdere ontwikkeling Maar eigenlijk…..

9 Multimeesleesplezier!
….dragen we dit project met het hele team Waarbinnen elke leerkracht de ruimte heeft om eigen inhoud aan de Leesmees te geven. Dat maakt het sterk. Klinkt goed! Dat vinden wij ook. De Leesmees + de Leesuil + de Tarcisiusschool = Multimeesleesplezier!


Download ppt "De Leesmees."

Verwante presentaties


Ads door Google