De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rick Keller en Maarten van Vliet

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rick Keller en Maarten van Vliet"— Transcript van de presentatie:

1 Rick Keller en Maarten van Vliet
Visualisatie Rick Keller en Maarten van Vliet

2 Wat is Visualisatie? Visualisatie is een eenvoudige weergaven van
een complex informatie systeem, die aanleiding geeft tot direct en juist handelen. Deze zin is al een complex informatie systeem op zich. Maar ik kan het eenvoudiger maken….

3 Wat is Visualisatie? Dit is visualisatie… het geeft in één blik weer, wat anders veel informatie zou zijn. We moeten stoppen want het kruisend verkeer op deze anders gevaarlijke kruising heeft groen licht.

4 Waarom Visualisatie? De noodzaak van visualisatie is ingegeven door de groeiende hoeveelheid data en daarmee de onoverzichtelijkheid. Ik heb een paar recente voorbeelden; plaatje 1 gaat over big data in dat betoog zien we dat er een enorme data groei is en dat dit mogelijkheden biedt, om door analyse prosessen te verbeteren en winsten te verhogen en zelfs geld te verdienen aan de verzamelde data. Plaatje 2: Dit is een mooi voorbeeld van het feit dat een bedrijf “het haven bedrijf Rotterdam” zijn ambities realiseert door data visueel te maken. Plaatje 3 gaat mij aan het hart omdat ik van zeilen houdt. In een door studenten ontwikkeld systeem word de data van 160 sensoren aan boord van Team Brunel in de Volvo Oceanrace omgezet naar visueele informatie zodat de schipper en Navigator de juiste koers kunnen bepalen. Plaatje 4 Of het werkt ……. Ze lagen gisteren in ieder geval op kop.

5 Management informatie
Wie leest het? Dan is de vraag die bouwers zich zouden moeten stellen… Wie leest mijn Rapporten? En wat heeft hij nodig om het te begrijpen en er naar te kunnen handelen.

6 Management informatie.
Voorbeelden uit de praktijk Productie voorraad Logistiek Verkoop Graag laat ik enkele voorbeelden zien op basis van gesimuleerde cases uit de praktijk.

7 Management informatie.
Voorbeelden uit de praktijk Productie voorraad Door het invoegen van een signaal krijgt de medewerker van een magazijn het te zien dat de voorraad positie niet voldoende is voor productie. Teven krijgt hij informatie over welke onderdelen het gaat.

8 Management informatie.
Voorbeelden uit de praktijk Logistiek Green BalanZ In het geval van deze orchideeën kweker zie ze in de distributie hal informatie ov er de orders van de dag en doordat het rapport met een door HB software ingebouwde timer “automatisch verversen om een bepaalde tijd “ welke orders nog gepakt moeten worden. Door dit rapport met simpele incel visualisatie en realtime order updates kan Green Balanz orders van die geboekt zijn voor 12:00 uur de zdelfde dag nog leveren.

9 Management informatie.
Voorbeelden uit de praktijk Verkoop Door deze uitgebreide dashboard visualisatie kan een salesmanager direct en realtime de totale verkoop analyseren en bijsturen waar het nodig is. Dir rapport bestaat normaal uit regels en 50 kolommen aan data gaat die normaal niet te interpreteren zijn. Maar met een Dashboard kan er adequaat gehandeld worden.

10 Management informatie.
Waar moet het aan voldoen? Aansluiten bij de missie en visie van het bedrijf Leesbaar zijn voor de gebruiker De werkzaamheden van de gebruiker ondersteunen Moet actueel zijn Leiden tot actie Dit zijn criteria waarvan ik vind dat een rapport aan moet voldoen.

11 Management informatie.
Hoe ziet het er uit? Voorbeelden.

12 Visualisatie Visualisatie is een eenvoudige weergaven van
een complex informatie systeem, die aanleiding geeft tot direct en juist handelen. Hiermee begonnen we. Ik geef graag de microfoon over aan Maarten Van Vliet die veel meer kan laten zien van de mogelijkheden om data te visualiseren.

13 Laat software voor je werken

14 Cijfers visualiseren Met Voorwaardelijke opmaak
kan je een cijfer in de Excel Cell visualiseren

15 Visualiseer draaitabellen
Draaigrafiek en slicers toevoegen aan een draaitabel

16 Maak een Dashboard Door draaigrafieken, knop slicers,
en een tijdlijn in een overzicht samen te voegen kan je een Dashboard maken

17 Excel 2013 Powerview In Excel 2013 kan voor het eerst een
Powerview aan een Excel sheet worden Toegevoegd. In een powerview kan je een dashboard maken met grafieken en kaarten. Lint, Invoegen, Powerview Rapport

18 Excel 2013 Apps Ook nieuw in Excel 2013 zijn de Apps, deze kan je uit
de appstore downloaden en gebruiken.

19 Laat software voor je werken

20 Exsion Innovation Award
And the Winner is …………

21 Laat software voor je werken


Download ppt "Rick Keller en Maarten van Vliet"

Verwante presentaties


Ads door Google