De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat ging er aan vooraf. Leerlingenraad Tijdens de filosofielessen binnen de zongroep kwamen we op het idee om een leerlingenraad op te richten! want Kinderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat ging er aan vooraf. Leerlingenraad Tijdens de filosofielessen binnen de zongroep kwamen we op het idee om een leerlingenraad op te richten! want Kinderen."— Transcript van de presentatie:

1 Wat ging er aan vooraf

2 Leerlingenraad Tijdens de filosofielessen binnen de zongroep kwamen we op het idee om een leerlingenraad op te richten! want Kinderen willen over dingen op school meer gelegenheid krijgen om iets te zeggen. Kinderen willen over sommige zaken hun mening geven. Kinderen willen graag meedenken en helpen met de zaken op school. Wij vinden dat we nuttige tips en ideeën hebben.

3 Leerlingenraad Kort samengevat ….. Wat is een leerlingenraad? Een groepje leerlingen, die met elkaar: een mening vormt over belangrijke zaken op school tips/ideeën verzamelt om de school te helpen / te verbeteren

4 S chool V erbeter B ond We vinden dat we herkenbaar moeten zijn in de school, daarom hebben we een naam gekozen en een logo ontworpen voor de leerlingenraad

5 S chool V erbeter B ond Als de leerlingenraad is opgericht dan kunnen alle leerlingen in de groepen 5 t/m 8 de school helpen verbeteren

6 ideeën/tips Hier hebben we wat van onze ideeën die we graag met jullie willen delen en verder uitwerken: gym (langere gymtijden / vaker gymles ) cijfers (er kunnen geen tienen worden gehaald. )

7 ideeën/tips ICT (betere computers, problemen met sites) Muziek (vaker muziekles met meer instrumenten) Leerkrachten (privé problemen) En nog meer ideetjes: Buitenspeeltijd (ander/beter materiaal en voetbalmogelijkheden maken) Zomer versnaperingen

8 Ook belangrijk om met elkaar in de gaten te houden:

9

10 Wat moet er nog gebeuren voordat we gaan starten met de leerlingenraad? Tot vandaag: leerlingenraad = een project van ons (de zongroep) Vanaf vandaag: Kandidaten zoeken voor de leerlingenraad Kandidaten leveren formulieren in Kandidaat stellen leerkrachten In dit schooljaar komen verkiezingen

11 Wie hebben we precies nodig? Wie hebben we nodig? Kinderen uit de midden- en bovenbouw (groep 5 t/m 8) elke klas 1 lid met assistent (2 kinderen: 1 jongen/1 meisje) Raad bestaat uit: 1 voorzitter en 1 notulist Gekozen leerlingen, 1 directielid en 1 leerkracht Vergaderen een paar keer per jaar (nader te bepalen)

12 Welke kinderen hebben we nodig? Veel verschillende kinderen Jongens en meisjes Kinderen die lekker kunnen babbelen Kinderen die hun mening durven geven Kinderen die de school willen helpen Kinderen die met elkaar iets willen bereiken Kinderen met goede ideeën/tips

13 Ben jij 1 van die kinderen? Stel je dan kandidaat! En stop het formulier in de speciale blauwe bus

14 Ben jij een kandidaat? Wat gaan we dan verder doen? 1.Zongroepleerlingen verzamelen de formulieren en stellen de kiezerslijst per klas samen 2.Zongroepleerlingen bereiden verkiezingen voor 3. Iedereen in groep 5 t/m 8 gaat stemmen voor de leerlingenraad 4.De uitslag van de verkiezingen wordt bekendgemaakt door de zongroepleerlingen 5.Start officiële leerlingenraad (met gekozen leerlingen).

15 Ben jij 1 van die kinderen met goede tips en ideeën? Stop deze tips ook in de SVB-bus! De bus komt in de klas te staan en wordt regelmatig geleegd. Je kunt jouw tips elke dag, heel het schooljaar in de bus doen (binnenkort ook per mail).

16 START wanneer? Nu! We gaan met elkaar de school Verbeteren en veranderen Stop jouw idee/tip in de (digitale) bus De bond gaat ermee aan het werk En de leerlingenraad houdt jullie op de hoogte met de nieuwsbrief en de vergaderverslagen.

17 Nawoord Bedankt voor het luisteren en we gaan met elkaar aan de slag. Zijn er nog vragen ?

18 Nawoord Einde overhandigen formulieren bus per groep


Download ppt "Wat ging er aan vooraf. Leerlingenraad Tijdens de filosofielessen binnen de zongroep kwamen we op het idee om een leerlingenraad op te richten! want Kinderen."

Verwante presentaties


Ads door Google