De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond

3 Hardnekkige feiten Seksuele problemen komen vaker bij ♀ voor dan bij ♂ 21% van de jongens en 41% van de meisjes tussen de 12 en 25 jaar hebben wel eens een seksuele handeling tegen hun zin meegemaakt. Als de eerste keer seks voor het 13e jaar voorkomt, is 33% daartoe gedwongen. 51% van de jongens en 25% van de meisjes keurt het af als jongens met jongens zoenen, terwijl 16% van de jongens en 24% van de meisjes het afkeurt als meisjes met meisjes zoenen. 1 op de 6 meiden en 1 op de 25 jongens is wel eens overgehaald tot seks.

4 Doel van WE CAN YOUNG-campagne Vergroten van seksuele weerbaarheid van jongeren van 12 tot en met 18 jaar, zodat ze in en buiten een relatie voor zichzelf op durven te komen. Bewustzijn en respect creëren voor eigen grenzen en die van anderen op het gebied van relaties en seks. Vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag (her)kennen. Jongeren laten nadenken over genderongelijkheid. jongeren laten nadenken over stereotyperingen (die bijvoorbeeld door de media worden gecreëerd). Jongeren wijzen op de gevaren van internet (social media).

5 Waarom? Ook jongeren hebben in hun dagelijks leven te maken met: Genderongelijkheid. Ongelijke kansen. Seksualisering van de maatschappij. Groepsdruk en machtsmisbruik. Gebrekkig respect voor verschillen/discriminatie.

6 Bijvoorbeeld..

7 Wat vind je hiervan?...

8 Wat valt je op...?

9 Wat zie je?

10 Hoe ga je om met social media?

11 Hoe gaat WCY te werk? Met changemakers (en coalitiepartners) De WE CAN Young-methode: Education. (Wat is het?) Activation. (Wat kan en wil ik?) Mobilisation. (Hoe betrek en werf ik anderen?)

12 Changemaker Changemaker : jongere die de We Can Young campagne support en het gedachtegoed wil uitzetten op verschillende manieren. 1.Stille changemaker: ingeschreven op de WCY website 2.Actieve changemaker: onderneemt actie om anderen te bereiken 3.Ambassadeur:lid van campagneteam Changemaker Asli

13 De WCY methode Bij WE CAN Young wordt in drie stappen gewerkt: 1.Education (informeren): waar gaat WE CAN Young over? 2.Activation (activeren): Wat wil ik en wat kan ik doen? Draag de boodschap uit! 3.Mobilisation (oproepen): Hoe betrek ik anderen en werf ik meer changemakers?

14 WCY Eindhoven Site:wecanyoung.nl/gemeente/eindhoven of wecanyoung.nl/gemeente/helmond Facebook:facebook.com/WeCanYoungEindhoven E-mail:a.v.mierlo@lumensindebuurt.nla.v.mierlo@lumensindebuurt.nl


Download ppt "Wie zijn wij? WE CAN (end all violence against women) WE CAN Young Eindhoven/Helmond."

Verwante presentaties


Ads door Google