De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het klaslokaal 2.0. ???#AE6A05 https://www.youtube. com/watch?v=8O4BO UHjuCI&feature=yout u.be.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het klaslokaal 2.0. ???#AE6A05 https://www.youtube. com/watch?v=8O4BO UHjuCI&feature=yout u.be."— Transcript van de presentatie:

1 Het klaslokaal 2.0

2 ???#AE6A05 https://www.youtube. com/watch?v=8O4BO UHjuCI&feature=yout u.be

3 Center for behavioural science:

4 Onderzoek social media Jongeren besteden de meeste tijd op het internet aan Twitter, online gamen, Youtube, instant Messenger en sociale netwerken. Meisjes besteden meer tijd dan jongens aan Twitter, instant messaging en sociale netwerken. Jongens besteden meer tijd dan meisjes aan gamen en downloaden. Dit geldt zowel voor de pc als de mobiele telefoon. In 2012 heeft 56% van de jongeren een smartphone, terwijl bijna 33% van de jongeren een tablet computer heeft (zoals een iPad). De meest populaire applicaties op de smartphone zijn Youtube, chatdiensten (google talk / MSN; maar ook Whatsapp) en sociale netwerken zoals Facebook en Hyves, Twitter. Problematisch (‘verslavend’) internet- en gamegebruik is tussen 2010 en 2012 toegenomen.Het gebruik van sociale media via de mobiele telefoon wordt door 5% van de jongeren (meer meisjes dan jongens) als problematisch ervaren.

5 Docent: mailen kan niet meer! Social media wijs Mediawijsheid 21 century skills Netiquette T-pack Digital native

6

7 Opdracht in mentorles……. Klassengesprek over social media Wat zijn social media? Wie heeft sociaal media/wie gebruikt social media? Welke social media heb je? Kun je social media missen in je leven?

8 Opdracht : Goed en Slecht op social media. Schrijf in groepjes van 3 of 4 op een A4 papier de positieve kanten aan de rechterkant en de negatieve kanten op de linkerkant. Opdracht klassikaal bespreken.

9

10 . Opdracht: Netiquette: De ongeschreven regels op het internet Geef in tweetallen antwoord op de volgende vraag: Gelden er op Social Media andere regels dan in de klas, de kantine of op straat.

11 Opdracht groeps WhatsApp Wat is ruis? Ga in een kring staan een geef fluisterend een bericht aan elkaar door. Wat gebeurt er met het bericht? Kan dit ook op social media gebeuren

12 Wat is er al? http://www.webwewant.eu http://www.webwewant.eu

13 Lessen mediawijsheid mediacoach kennisnet Competenties docent

14 Pak uw mobiele telefoon. Ga naar www.socrative.comwww.socrative.com Kies voor ‘Student’ Kies room number: 721387 Vul de enquête in.


Download ppt "Het klaslokaal 2.0. ???#AE6A05 https://www.youtube. com/watch?v=8O4BO UHjuCI&feature=yout u.be."

Verwante presentaties


Ads door Google