De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Filmen met je Smartphone

Verwante presentaties


Presentatie over: "Filmen met je Smartphone"— Transcript van de presentatie:

1 Filmen met je Smartphone
Filmtips Bewerken op Smartphone Up en Downloaden films

2 10 Tips voor het gebruik van een Smartphone als Videocamera
Hou uw Smartphone altijd Horizontaal ( Landscape) i.p.v. Verticaal Onze TV , Beamer , Monitoren ,Tablets , Smartphone hebben meestal een verhouding van 16:9 Horizontaal Tip 2 Zorg dat je vingers niet voor de lens komen, plaats ze op de hoek van de Smartphone. Druk je ellebogen tegen je lichaam voor stabiliteit. Maak gebruik van muurtjes, bomen etc.om tegen aan te leunen. Uiteraard is het werken met een statief het beste.

3 10 Tips voor het gebruik van een Smartphone als Videocamera
Stel scherp op het onderwerp. ( lees evt. de gebruiksaanwijzing van je Smartphone ) Niet is vervelender om te kijken naar een onscherpe film. Probeer het Digitaal inzoomen te vermijden. Tip 4 Beweeg je Smartphone langzaam bij het Pannen, snelle bewegingen zijn vervelend om naar te kijken. De Smartphone heeft dan ook moeite met het scherp stellen en de veranderende lichtomstandigheden.

4 10 Tips voor het gebruik van een Smartphone als Videocamera
Zorg ervoor dat je 3 sec voor de opname de Smartphone al laat opnemen en film aan het einde ook 3 sec langer. Zo heb je bij het videobewerkingsprogramma ruimte om een juist frame te kiezen voor het monteren van de film. Tip 6 Maak altijd een proefopname en bekijk deze ter controle op licht en focus van het onderwerp. Bij spontane opnames zal dit niet opgaan, en is dus een kwestie van gevoel en geluk .

5 10 Tips voor het gebruik van een Smartphone als Videocamera
De microfoon van je Smartphone is een omgevingsmicrofoon, deze registreert dus veel omgevingsgeluid zoals wind, mensen enz.. Kies dus voor een rustige omgeving als dit mogelijk is en ga niet te ver weg staan van het onderwerp. Of gebruik een externe microfoon zie voorbeeld. Tip 8 Maak de scene niet te lang en probeer uit verschillende hoeken te filmen, dit maakt het leuker om naar te kijken.

6 10 Tips voor het gebruik van een Smartphone als Videocamera
Filmen betekent grote bestanden, zorg dat je genoeg opslagruimte hebt en dat je Smartphone volledig opgeladen is. Zorg later voor back-up als je klaar bent, op bijv. je PC. Tip 10 Het kader invulling is per onderwerp natuurlijk verschillend, maar denk altijd na over de 7 basis principes van Film/Fotografie. Deze zijn : Ruimte, Lijn, Vorm, Tone, Kleur, beweging en ritme.

7 Bewerken op Smartphone
Vijf apps voor bewerken van video’s op de iPhone en iPad iMovie iOS 8 of hoger € 4,49 Van Apple uitgebreide en stabiele videobewerker. Videon iOS 7 of hoger €4,49 Video Camera + Editor met zoom pauze ,effect , filters. Splice iOS 6 of hoger Gratis Video Editor ( Videobewerker ). Magisto iOS 7 of hoger Gratis Maakt zelf in 3 stappen een Film. Montaj iOS 6 of hoger Gratis Video Editor and sharing

8 Andere apps om video’s te bewerken
Vine iOS 7 en hoger. Gratis Instagram iOS 6 en hoger. Gratis MoviePro iOS 7 en hoger. € 4,49 Socialcam iOS 6 en hoger. Gratis Cute Cut iOS 7 en hoger. Gratis Vyclone iOS 7 en hoger. Gratis

9 Hoe een film te monteren op een iPad
Voor een uitgebreide beschrijving ga na de volgende

10 Hoe te monteren op je iPad
Tablets worden steeds Krachtiger. Monteren op de iPad met iMovie. Koop je een nieuwe iPad is deze app. tegenwoordig zelfs gratis. Tik in de app op projecten en dan op het + teken. Dan kun je kiezen uit div filmthema’s. Met de afspeelknop zie je via een voorbeeldfilm hoe zo’n thema eruitziet. Tik dan rechtsboven op Maak Film hierdoor kom je in het montagedeel en rechtsboven in beeld op video te tikken kun je video binnenhalen door eenzicht wat er op je iPad bevindt.

11 Ipad live bekijken

12 Up en Downloaden films In 3 stappen je Video op het internet of je Website 1 Neem je video op 2 Zet hem dan op YouTube 3 Plak de insluitcode op je website of als je hem niet openbaar wilt hebben mail dan instelcode aan je vrienden en familie.

13 Neem je video op Natuurlijk moet je eerst een video opnemen. Heb je een mobieltje dat niet uit het stenen tijdperk dateert? Proficiat, want dan kun je al direct van start, maar met een compact camera, of camcorder kan dat nog beter. Bedenk wat je wilt vertellen, zet dat op papier als je wilt en oefen een paar keer droog. Maak je video vooral niet te lang. 1 – 3 minuten is lang genoeg. De meeste mensen hebben geen geduld om lang te kijken, tenzij je iets héél interessants te bieden hebt Vraag iemand die je kent of hij/zij het filmpje voor jou wil opnemen. En dat hoeft geen Hollywood-kwaliteit te zijn. Een spontaan filmpje dat recht uit je hart komt, heeft veel meer impact dan een heel gelikte, ingestudeerde, foutloze video.

14 Zet je video op YouTube of VIMEO
Welke van de twee voor jou de beste keuze is? Dat hangt er van af. Maar voor nu: begin met YouTube, want daar zijn de meeste kijkers te vinden. Het voordeel is dat je niet alleen bezoekers op je eigen site naar jouw video kunt laten kijken, maar ook de bezoekers van YouTube. Hoe zet je de video van je smartphone naar YouTube? Doe dat niet rechtstreeks, want een mp4-bestand kan flink groot zijn, al heb je maar enkele minuten gefilmd. Gebruik b.v. Dropbox als tussenstation. Dropbox installeer je op alle apparaten die je hebt waar je op werkt: je laptop, je Smartphone en wie weet nog een iPad…).

15 Zet je video op YouTube of VIMEO
Door je video in een Dropbox map op te slaan heb je hem op alle apparaten onder handbereik, want de map wordt automatisch gesynchroniseerd met alle apparaten waar Dropbox op geïnstalleerd is. Ga daarna via je laptop naar YouTube. Heb je al een gratis account? Log in en klik op de knop Uploaden: Selecteer de video op je laptop die je wilt gebruiken. Er verschijnt een scherm waarin je de voortgang van het uploaden kunt volgen: De url die verschijnt ga je niet op je website gebruiken.

16 Zet je video op YouTube of VIMEO
Daarvoor moet je eerst klikken op de knop: Insluiten De code die je op je webpagina moet zetten is al geselecteerd. Kopieer deze code.

17 Plak de code op de plaats waar de video moet verschijnen.
STAP 3 Plak de insluitcode op je website of als je hem niet publiekelijk wilt tonen, mail betrokkene die insluitcode. Open de pagina waar je de video op wilt zetten en ga naar de HTML-editor. Plak de code op de plaats waar de video moet verschijnen. Als je niet zelf je website hebt of bijhoudt, stuur je deze code naar je webdesigner om dat voor jou te doen of mail de code naar adressen van belangstellenden. Dat is alles! Heel veel succes met je eerste video!


Download ppt "Filmen met je Smartphone"

Verwante presentaties


Ads door Google