De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoolproject in beeld

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoolproject in beeld"— Transcript van de presentatie:

1 Schoolproject in beeld
Water St. Josephschool Lisse

2 water Inleiding : In het schooljaar 2003/2004 hadden wij een waterproject. Toen het project startte begon het al feestelijk , bij de hoofdingang van de school hing een groot watergordijn waar iedere leerling onderdoor moest lopen. Verder moesten de kinderen werken in boekjes waar allerlei vragen in staan. Die moesten we toen beantwoorden; het antwoord kon je vinden in de film over water die we daarvoor hadden gezien. Ook gingen we op excursie naar de duinen waar we veel konden leren over water.

3 Begin van het project Hier zie je op het schilderij foto’s waarop staat het begin van het waterproject. De oudervereniging en een paar leerkrachten hadden bij de ingang van de school een soort waterval gemaakt. Iedereen ( ook de leerlingen ) moesten ’s ochtends door die ingang komen. Het zag er heel boeiend uit.

4 Start van het project Alle groepen deden mee aan het waterproject.
Toen het project startte, moesten alle kinderen via de hoofd ingang erin. Daar was een heel water- gordijn, met allemaal visjes en waterplanten. En er hingen in de gang allemaal opblaasbeesten. Iedereen vond het geweldig!!!

5 Groep 8: 11 dec. Waterleiding duinen
Groep 8 gaat naar de Waterleiding duinen. We zien daar veel van de waterzuivering .En Meneer Cock Bakker leidt ons daar rond en dat was bij toeval Jaspers oom!!! We zagen sporen van dieren en we zagen een ijsvogel die als een speer wegdook. Iedereen vond het vogeltje mooi. Bij de waterzuiverings- processen hoorde je best wel veel herrie . Het was heel leuk en iedereen had er veel van geleerd.

6 Groep 8: Water, mensen en werk
We hebben hard gewerkt aan het Water, mensen en werk werkboek. Eerst kijken we een video, vervolgens pakken we ons werkboekje en maken we de opdrachten. Daarbij hadden we soms ook de Junior Bosatlas nodig.

7 Groep 8: Water, mensen en werk
Het was erg interessant om te weten wat water doet en hoe het water alles kan verwoesten. Over het water vervoeren de mensen producten en grondstoffen. Water is dus over het algemeen gevaarlijk, maar nodig.

8 Groep 6: video-werkboekje
Hier zie je de kinderen een film aan het kijken van: water, mensen en werk. Als ze de film hebben gekeken gaan ze in het werkboekje de vragen beantwoorden. De antwoorden van de vragen in het werkboekje kon je weten als je goed had opgelet tijdens de film. Want daar gaven ze de antwoorden.

9 Groep 6: video- werkboekje
Hier zie je de kinderen die aan het werk zijn in het werkboekje. Het was interessant om te weten hoe en wat water allemaal doet en verwoest. Het indrukwekkendste wat ik zelf in de film had gezien was: een filmpje dat de dijken waren overgestroomd en dat de huizen vernield waren door het water. Het was heel erg boeiend.

10 Groep 6 Qurien en Dave hielden een interview bij groep zes; we vroegen wat aan Brenda en Maxime. Vraag 1: Hoe vond je het? Leuk en interessant. Vraag 2: Hoe vond je de methode? Erg interessant en een leuke methode.

11 Groep 6 Vraag 3: Wat moest je doen? Eerst gingen we tv kijken over water en daarna gingen we vragen maken in een werkboekje. De laatste vraag was: Vind je het iets voor de volgende groep 6? Ik vond het wel leuk, maar ik vind dat ze volgend jaar beter iets anders kunnen doen, omdat het dan een beetje vernieuwend is.

12 Groep 6 Waterproject Groep 6
Terwijl ze naar de televisie keken probeerden ze alle antwoorden in het boekje te maken. De kinderen hebben heel erg hun best gedaan.

13 Groep 4: Natuurschool Groep 3 en 4 gingen op een woensdag naar de natuurschool in Noordwijk. Toen ze daar aankwamen werden ze in 3 groepen verdeeld.Daarna werd er uitgelegd wat er in de Noordzee leeft. Nadat ze gepraat hadden over de dieren in de zee mochten ze zelf met kleine schepnetjes en een groot vissersnet de zee in. Het grote vissersnet is in de zee gelegd.

14 Groep 4 Hier zie je de kinderen met het vissersnet, die zo de zee ingaan.

15 Groep 4 En nu moet een aantal kinderen het net voort-trekken.
Zwaar werk!

16 Groep 4 Vlak voordat we weg-gingen zagen we ook nog een man in een paardenkoets. Dat was een mooi gezicht.

17 Afsluiting Het waterproject is nog niet helemaal afgesloten.
Vrijdag 18 juni gaat de bovenbouw zwemmen in het zwembad , hier in Lisse. Tot slot maken we met de hele school nog een waterkrant. We vonden het leuk om te doen.

18 Wie werkten hier aan mee?
Dirk Matthijs Dave Nik Thomas W Jasper Bram Carola Maud Thomas M meester Leo Qurien Jean-Marck Jennifer


Download ppt "Schoolproject in beeld"

Verwante presentaties


Ads door Google