De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ridders Van de Ronde Tafel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ridders Van de Ronde Tafel"— Transcript van de presentatie:

1 Ridders Van de Ronde Tafel

2 De Orde van de Ronde Tafel
De Orde van de Ronde Tafel bestaat uit 12 tot 150 ridders, zij worden de Ridders van de Ronde tafel genoemd. De Orde van de Ronde Tafel was er om de vrede te bewaren in Brittannië. Een paar van de bekendste Ridders zijn: Sir Lancelot, Sir Gawain, Sir Percival, Sir Galahad en natuurlijk de bekendste Ridder: Koning Arthur. De ronde tafel heeft in het echt niet bestaan, net zoals zijn Ridders.

3 Koning arthur Pendragon
Koning Arthur Pendragon was de zoon van Uther Pendragon, en leefde in de Middeleeuwen. Hij was een Engelse koning en woonde in zijn kasteel Camelot. Koning Arthur is ook erg bekend geworden doordat hij het zwaard Excalibur uit de grond heeft getrokken, hij kreeg die opdracht van de magiër Merlijn. Arthur was getrouwd met Guinevere. Arthur Pendragon werd gedood Mordred, de zoon van hem.

4 Sir Lancelot du lac Sir Lancelot Du Lac is een van de eerste Ridders van de Ronde Tafel samen met de Ridders: Gawain, Kay, Percival en Galahad. Hij is vreemd gegaan met Guinevere, de vrouw van Koning Arthur. Het zwaard van Lancelot heette Arondight. Doordat hij vreemd ging met Guinevere heeft dat gezorgd voor de val van het koninkrijk Camelot/Avalon.

5 Sir gawain Sir Gawain is de neef van Koning Arthur.
Hij was ook wel bekend als de beste vriend van Sir Lancelot. Sir Gawain zou na de regeringsperiode van Koning Arthur Koning. worden van Camelot.

6 Sir medraut Sir Medraut was de zoon van koning Arthur en zijn halfzus Morgause. In het gevecht om Camlann heeft Sir Medraut iets heel ergs gedaan, hij vermoordde koning Arthur maar zelf ook vermoord werd door Arthur.

7 Merlijn Hij is de zoon van een duivel en een vrouw.
Hij is de leraar van Arthur toen hij nog niet koning was en was zijn adviseur voordat hij zelf dood ging.

8 De heilige graal De heilige graal is een beker, en als je ervan drinkt word je onsterfelijk. De heilige graal werd later door het Christendom overgenomen. Ze zeiden dat Jezus ervan gedronken heeft bij het laatste avondmaal. Koning Arthur en zijn Ridders hebben lang gezocht naar de graal maar niet gevonden, dat is een van de bekendste verhalen van de ridders van de ronde tafel. Nadat Arthur dood was gingen de ridders die nog levend waren mee met de Kruistocht omdat ze later christenen waren.

9 KNIGHTS OF THE ROUND TABLE SONG
https://www.youtube.com/watch?v=lfGpVcdqeS0 Neem dit niet serieus


Download ppt "Ridders Van de Ronde Tafel"

Verwante presentaties


Ads door Google