De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4."— Transcript van de presentatie:

1 Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4

2 1. Webshop (2x) 2. Onderwijs (2x) 3. Non-profit organisatie (2x) 4. Overheid (2x) 5. Eigen voorkeur (2x) ENJOY!

3 Herkenbaarheid: Ik vind dat de site heel herkenbaar is want er staat links boven in de pagina een groot logo van Media Markt en de site laat heel duidelijk zien dat ze bijna alle producten die te maken hebben met electronica aanbieden. Navigatie: Als je de site opent zie je direct waar je bent en de site is heel overzichtelijk gemaakt zodat je precies weet waar je op moet klikken om te vinden naar waar je aan het zoeken was. Ook zijn de opties zeer goed uitgewerkt zodat je snel bij het gewenste product uit komt. Snelheid: Ik vind dat de site erg snel laadt. Zoeken: Je kunt vanaf elke pagina gebruik maken van een zoekdienst en overzichtsinformatie. Opmaak: De webpagina’s zijn in (vrijwel) alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Je ziet meteen welke informatie wordt geboden en de ‘tekst’ is kort en vlot te scannen. Er staat niet echt een verhaal op de site. De tekst die op de site staat bestaat voornamelijk uit steekwoorden. Hyperlinks: Er staan geen hyperlinks op de site vermeld. Interactie: Je kunt op de site niet ‘live’ met anderen communiceren, wel kun je bij de producten een recensie plaatsen die andere mensen dan weer kunnen lezen. Accessibility: De website is redelijk toegankelijk voor mensen met een visuele of motorische handicap aangezien de site erg overzichtelijk en makkelijk is gemaakt. Het enige waar problemen op zouden kunnen treden is bij het betalen omdat je daar erg nauwkeurig informatie in moet vullen. Afbeeldingen en multimedia: Er staan redelijk veel afbeeldingen op de site maar ze leveren absoluut een bijdrage aan het gebruiksgemak van de website. Zonder de afbeeldingen zou je bijvoorbeeld niet weten hoe een product er uit ziet en door de plaatjes op de begin pagina van de site zie je snel en makkelijk alle grote aanbiedingen.

4 Herkenbaarheid: Het is goed zichtbaar van wie de website is en wat de website te bieden heeft. Navigatie: Door de knallende koppen is meteen duidelijk waar je bent en waar je naartoe moet om op de website te surfen. Snelheid: Wij hebben zelf geen snelle verbinding en bij ons laadden de website binnen 10 seconden. Zoeken: Ja, er is een zoekmachine en onderaan de website staan links naar informatiebronnen. Opmaak: De webpagina’s zijn in alle browsers optimaal zichtbaar, de website past zich goed aan. Schrijfstijl: Het is heel duidelijk wat deze website biedt, de tekst is kort en vlot te scannen. Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks waar meer informatie beschikbaar is maar je ziet niet wat voor webpagina zal worden geopend als je de hyperlink opent. Interactie: Er is geen mogelijkheid om met anderen te communiceren of zelf dingen te doen, je kunt alleen zelf dingen kopen via deze website. Accessibility: De website is makkelijk in gebruik, erg toegankelijk. Met een visuele handicap wordt het moeilijk omdat je kleren moet bekijken en nauwkeurig dingen moet invullen voor betalingen. Afbeeldingen en multimedia: De afbeeldingen maken de website heel aantrekkelijk, door de modellen wil je de kleren zelf ook graag hebben wat weer bijdraagt aan de omzet van de webshop. Wat erg goed aan de site is dat je genoeg opties hebt om naar een gerichte categorie te zoeken en de site is zeer overzichtelijk en goed opgezet.

5 Herkenbaarheid: Op de website is direct en overal zichtbaar van wie de site is en wat de website te bieden heeft. Navigatie: Het is meteen duidelijk waar je bent en waarheen je op de website kunt surfen. Snelheid: De webpagina’s komen ook met een langzame modemverbinding (vrijwel) altijd binnen 10 seconden in beeld. Zoeken: Je kunt vanaf alle pagina’s gebruik maken van een zoekdienst en overzichtsinformatie. Opmaak: De webpagina’s zijn in (vrijwel) alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Je ziet meteen welke informatie wordt geboden en de tekst is kort en vlot te scannen met een duidelijke uitleg bij ieder onderwerp. Hyperlinks: Is er meer informatie beschikbaar via hyperlinks en kan ik zien wat voor webpagina de hyperlink zal openen? Er is zeker meer informatie beschikbaar via hyperlinks. Je ziet alleen van te voren niet op welke site dat je uit gaat komen maar wel over welk onderwerp het gaat. Interactie: Je kunt op de website niet communiceren en het enigste wat je zelf kunt doen is je inschrijven. Accessibility: Is de website toegankelijk, ook al heb ik een visuele of motorische handicap? Ik denk het dat erg lastig wordt voor iemand met een visuele handicap want er staan toch een aantal blokjes tekst en het lettertype is niet heel erg groot. Afbeeldingen en multimedia: De afbeeldingen op de site leveren niet echt een bijdrage aan het gebruiksgemak van de website. Ze worden gebruikt om de site een beetje op de fleuren. De afbeeldingen zijn niet in overvloed aanwezig.toegankelijk De site is redelijk informatief alleen een min punt is dat de plaatjes geen toegevoegde waarden hebben.

6 Herkenbaarheid: De koppen maken duidelijk waar de website van is en waar hij over gaat. Navigatie: Het is vrijwel meteen duidelijk waar je bent en waar je informatie kunt vinden die je nodig hebt. Snelheid: De website laadt snel, pagina’s worden altijd binnen 10 seconden geladen. Zoeken: De zoekmachine is op alle pagina’s beschikbaar. De informatie die je kunt vinden is op alle pagina’s zichtbaar. De site map is onderaan de home pagina te vinden. Opmaak: De website is erg professioneel, alle webpagina’s zijn in alle browsers optimaal zichtbaar. Schrijfstijl: De website is duidelijk in welke informatie zij willen geven en de tekst is kort en vlot te scannen. Hyperlinks: Er zijn veel hyperlinks maar het is niet duidelijk welke pagina’s je opent met deze hyperlinks. Er worden bijvoorbeeld bovenaan de pagina geen buttons getoond wanneer ik met mijn muis over de menu’s ga. Interactie: Via mail en Twitter kan je met de website communiceren maar er is geen mogelijkheid om zelf dingen te doen of te chatten met andere mensen. Accessibility: De lettergrootte is klein dus met een visuele en motorische handicap is deze website moeilijk te bekijken/ gebruiken. De website is niet erg toegankelijk. Afbeeldingen en multimedia: Ze leveren niet direct een bijdrage aan het gebruiksgemak van de website en ze zijn ook niet overvloedig aanwezig, in mijn opzicht zijn het precies genoeg afbeeldingen.

7 Herkenbaarheid: Het is op de website direct zichtbaar van wie de website is en wat de website te bieden heeft. Navigatie: Het is meteen duidelijk waar je bent en waarheen je op de website kan surfen. Snelheid: De webpagina’s komen ook met een langzame modemverbinding (vrijwel) altijd binnen 10 seconden in beeld. Zoeken: Je kunt vanaf alle pagina’s gebruik maken van een zoekdienst en overzichtsinformatie Opmaak: De webpagina’s zijn in (vrijwel) alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Je ziet meteen welke informatie wordt geboden en de tekst is kort en vlot te scannen. Hyperlinks: Er is meer informatie beschikbaar via hyperlinks maar je kunt niet zien wat voor webpagina de hyperlink zal openen. Interactie: Je kunt op de website niet met andere mensen communiceren maar je kunt wel donateur worden of een gift doen. Accessibility: Is de website toegankelijk, ook al heb ik een visuele of motorische handicap? De websitetoegankelijk is redelijk toegankelijk voor mensen met een visuele of motorische handicap want het lettertype en de lay-out is best wel groot maar zoals eerder genoemd moet er nauwkeurig informatie worden ingevuld tijdens betalingen. Afbeeldingen en multimedia: Er zijn wel redelijk wat afbeeldingen op de site aanwezig maar het is niet storend. Ik denk dat de afbeeldingen wel een bijdrage leveren omdat je door middel van die afbeeldingen een beter idee krijgt van de mensen die je helpt met je donatie.

8 Herkenbaarheid: Het is meteen duidelijk van wie de website is, alleen moet je wat verder lezen om te weten te komen wat de website te bieden heeft. Navigatie: Na het lezen van de kopjes wordt je al snel nieuwsgierig, waar gaat de site over, waar kan ik extra informatie vinden etc. Er zijn veel hyperlinks die aangeven waar je naartoe moet. Snelheid: Er moeten veel afbeeldingen worden geladen dus het duurt wat langer dan 10 seconden voordat de pagina is geladen maar over het algemeen is het redelijk te doen. Zoeken: Er is een zoekdienst die op alle pagina’s beschikbaar is. De site map is onderaan de website beschikbaar. Opmaak: De webpagina’s zijn in alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Het is meteen duidelijk welke informatie wordt geboden, de tekst is soms wel wat langer maar door de kopjes raak je snel geïnteresseerd en lees je de tekst alsnog. Hyperlinks: Er is zeker meer informatie beschikbaar via hyperlinks, zoals bij meerdere websites geven de hyperlinks niet aan wat de hyperlink zal openen. Interactie: Bij de button ‘Mijn Plan’ kun je communiceren met de organisatie, ook kun je verhalen lezen van andere mensen die kinderen in arme landen steunen. Accessibility: De website is redelijk toegankelijk maar het wordt moeilijk met een visuele of motorische handicap omdat de lettergrootte niet geschikt is voor iemand met een visuele handicap. Afbeeldingen en multimedia: De afbeeldingen trekken de aandacht maar zijn zeker niet overvloedig aanwezig, je krijgt een indruk van de kinderen die ze steunen dus het is zeker een gebruiksgemak van de website.

9 Herkenbaarheid: Op de website is overal direct zichtbaar van wie de website is en wat de website te bieden heeft. Navigatie: Het is meteen duidelijk waar je bent en waarheen je op de website kan surfen. Snelheid: De webpagina’s komen ook met een langzame modemverbinding (vrijwel) altijd binnen 10 seconden in beeld. Zoeken: Je kunt vanaf alle pagina’s gebruik maken van een zoekdienst en overzichtsinformatie Opmaak: De webpagina’s zijn in (vrijwel) alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Je ziet vrijwel meteen welke informatie wordt geboden en de tekst is kort en vlot te scannen omdat er vooral steekwoorden worden gebruikt. Hyperlinks: Er is meer informatie beschikbaar via hyperlinks maar je kunt bij voorbaat niet zien wat voor pagina de hyperlink zal openen. Interactie: Je kunt op de website niet zelf communiceren en je kunt er ook niks op doen. Accessibility: De website is niet erg toegankelijk voor mensen met een visuele of motorische handicap omdat het lettertype en de lay-out (logo’s) erg aan de kleine kant zijn. Afbeeldingen en multimedia: Er zijn afbeeldingen op de site aanwezig maar absoluut niet te veel en de afbeeldingen leveren ook een bijdrage aan het gebruiksgemak van de website. Je krijgt door middel van de afbeelding al een eerste indruk voordat je de tekst of de titel van de tekst überhaupt hebt gelezen. Een pluspunt is dat de plaatjes met een reden zijn gekozen en dat de site er erg overzichtelijk uit ziet. Een minpunt is wel dat de site niet erg toegankelijk is voor mensen met een visuele of motorische handicap.

10 Herkenbaarheid: Overal op de website is zichtbaar van wie de website is, Gemeente Roermond. Het is ook duidelijk wat de website te bieden heeft. Navigatie: De website is duidelijk qua navigatie, je weet waar je bent en waarheen je kan surfen. Snelheid: De webpagina’s worden snel geladen, ook met een langzame modemverbinding. Zoeken: Op alle pagina’s is de zoekdienst beschikbaar, overzichtsinformatie is nergens te vinden. Opmaak: De webpagina’s zijn in alle browsers optimaal zichtbaar. Schrijfstijl: Er wordt meteen veel informatie gegeven, de tekst is ook kort en vlot te scannen. Het is een overzichtelijke website. Hyperlinks: Via hyperlinks is er meer informatie beschikbaar, in de navigatiebalk kun je zien wat voor webpagina je opent als je de hyperlink aanklikt. Interactie: Er is niet echt een mogelijkheid om te communiceren met anderen maar je kunt wel contact opnemen met de gemeente. Accessibility: Deze website is heel erg toegankelijk, de site kan worden voorgelezen en de lettergrootte kun je veranderen als je een visuele of motorische handicap hebt. Afbeeldingen en multimedia: De afbeeldingen zijn zeker niet overvloedig aanwezig, ze zijn handig in het gebruiksgemak.

11 Herkenbaarheid: Het is overal op de website direct zichtbaar van wie de website is en wat de website te bieden heeft. Navigatie: Het is meteen duidelijk waar je bent en waarheen je op de website kunt surfen. Snelheid: De webpagina’s komen ook met een langzame modemverbinding (vrijwel) altijd binnen 10 seconden in beeld Zoeken: Je kunt vanaf alle pagina’s gebruik maken van een zoekdienst en overzichtsinformatie. Opmaak: De webpagina’s zijn in (vrijwel) alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Om de informatie te krijgen die je wilt moet je eerst een zoekopdracht intypen en daarna zie je direct welke informatie wordt geboden en dan is de tekst kort en vlot te scannen. Hyperlinks: Na het intypen van een zoekopdracht bestaat de hele site alleen nog maar uit hyperlinks. Interactie: Kan ik op de website communiceren en zelf dingen doen? Er is wel een apart onderdeel van Google genaamd Google Mail en daar kun je met mensen mailen maar bij de ‘normale’ Google is dit niet mogelijk. Wel kun je er zelf zoekopdrachten invoeren en zelf naar informatie zoeken. Accessibility: De website is niet zo toegankelijk voor mensen met een visuele of motorische handicap omdat de site alleen maar uit tekst bestaat. Afbeeldingen en multimedia: Er zijn geen afbeeldingen aanwezig (buiten het Google logo bij de startpagina). De afbeeldingen zouden bovendien ook geen bijdrage leveren aan het gebruiksgemak van de website.

12 Herkenbaarheid: Het is niet meteen wat voor website dit is maar na een minuutje scannen is duidelijk van wie de website is en wat hij te bieden heeft. Navigatie: Zoals ik al zei is niet meteen duidelijk waar je bent en waarheen je kunt surfen maar even rond snuffen is dat al snel duidelijk. Snelheid: Er moeten veel elementen worden geladen op deze website dus het duurt wel even en soms langer dan 10 seconden voordat je alles in beeld hebt. Zoeken: Vanaf alle pagina’s kan je gebruik maken van een zoekmachine, een site map is er niet. Opmaak: De webpagina’s zijn in alle browsers optimaal zichtbaar op elk beeldscherm. Schrijfstijl: Er wordt eigenlijk weinig informatie en tekst geboden maar wat wordt geboden is makkelijk te overzien. Hyperlinks: Hyperlinks zijn op deze site heel er aanwezig, maar het is niet mogelijk om te ziek wat voor webpagina je gaat openen. Interactie: Er is een mogelijk om reacties te plaatsen, eigen filmpjes te uploaden en een eigen kanaal aan te maken. De meest gebruikte optie is filmpjes van anderen bekijken. Accessibility: Iemand met een visuele of motorische handicap kan deze website moeilijk gebruiken, de website is niet erg toegankelijk. Afbeeldingen en multimedia: Op deze website zie je veel afbeeldingen en opties die een bijdrage leveren aan het gebruiksgemak van de website, dat maakt deze website een leuke en fijne website.


Download ppt "Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4."

Verwante presentaties


Ads door Google