De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het nieuwe bemestingsysteem. Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het nieuwe bemestingsysteem. Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +"— Transcript van de presentatie:

1 Het nieuwe bemestingsysteem

2 Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +  De bijeenkomst in juli 2009 samen met collega’s in discussie met de AID. +  De plassen mest die altijd in de binnenbochten lagen op de kopakkers. +  Halve bemesting in de buitenbochten.  De ronde punten die geheel niet bemest werden op de kopakkers.  Boete’s en kortingen op toeslagrechten zijn de gevolgen die er aan zitten te komen.

3 Hoe zou het moeten volgens de AID (volgens de bijeenkomst in Juli 2009)  De bemester moet afgesloten worden tijdens het wenden op de kopakker.  De kopakkers apart bemesten.  Netter bemesten, geen overlappingen meer.  Mest moet tussen het gras liggen en niet er op.  Geen mest in of vlak langs de slootkanten.

4 Wat zijn de problemen waar je tegen aan botst als je volgens die regels wilt sleepslangbemesten?  De pomp die blijft pompen tijdens wenden op de kopakker, stilzetten is haast niet te doen.  Op de sleepvoetbemesters zitten geen afsluiters, alleen een hoofdkraan.  De slang die altijd in de weg ligt bij apart kopakkers bemesten.  Drukverschil van pomp tot bemester 12-1 bar.  Wanneer je de pomp wel uitzet op de kopakker heb je een groot capaciteitsverlies.

5 Hoe gaan wij het doen vanaf 01-02-2010?  Pomp laten draaien op de kopakker en tankje deels vullen.  Na wenden op kopakker bemester zakken en tankje leegrijden +  Kopakker ophalen doordat slang kan worden neer gelegd aan zijkant.  Spoelen met lucht. +  (Bijna) Niet meer over bemeste perceel rijden en met gps bemesten.

6 Voordelen van de nieuwe bemester  Bemester loopt op 2 breden wielen, ook tijdens wenden op kopakker.  Bemester kan in/ op of tussen het gras/graan werken.  Afsluitbare eindtoppen in 3 fase’s.

7 Voordelen van de trike  Ideale gewichtsverdeling.  In ieder wiel maar 1 spoor.  Op 12 meter keren in 1 keer. +  Drukwissel systeem.  Eigen mestcomputer, trike regelt ingestelde gift, onafhankelijk van de rijsnelheid.  Trike heeft eigen pomp met snijder, waardoor bemester niet meer verstopt.

8 De nieuwe pompkar  Volledig eigen bouw in onze eigen werkplaats  Werken met 2 zuigslangen.+  Aanzuigleiding tot pomp 8 duims  Extra meter voor mest, voor extra controleop gift +  Radiografisch bediend voor gemak van de bestuurder.  Extra watertankje.+

9 Luchtreiniger compressor  7.5 m3 bij 8 bar per minuut aan blaasvolume  Geen waterplassen meer op het land.  Grotere doorspoelcapaciteit i.v.m. vaak kleine slootjes om boerderijen

10 Dit is hem dan!

11

12 Bedankt voor uw aandacht, en dan is het nu tijd voor een drankje!!


Download ppt "Het nieuwe bemestingsysteem. Waarom een nieuw bemestingssysteem?  Het bezoek van de AID bij collega loonbedrijven, en in eerdere jaren ook bij ons. +"

Verwante presentaties


Ads door Google