De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar."— Transcript van de presentatie:

1 Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar.
Psalm 44 in vier stappen. God is goed en trouw, kijk naar hoe hij ons bevrijdde (vers 1-9). Maar waarom dan al die ellende, pijn en verdriet (vers 10-17)? Hoe kan dat als je goed leeft en God liefhebt (vers 18-23)? Het antwoord is niet makkelijk: verlaat God of bid om zijn genade (24- 27).

2 God is goed en trouw (hij bevrijdde ons) – vers 1-9
Opvoeden: het verhaal van Gods trouw vertellen. Dat is meer dan het doorgeven van ‘geloofswaarheden’: Nadruk op Gods genade (dus met verwondering) En dus met lofprijzing (niet klagen, geen angst, maar dank en vreugde!)

3 2. Als God trouw is, waarom dan al die ellende – vers Geloof doorgeven: meer dan geschiedenisles. Het verhaal vertellen vanuit je hart. Eerlijk: ook over je eigen vragen en twijfels (tegen cynisme). Eenzijdige nadruk op de leer drukt de vragen weg. Waarheden i.p.v. gesprek.

4 3. Waarom dat leed, als ik God liefheb en dien
3. Waarom dat leed, als ik God liefheb en dien? – vers Vers 18: God heeft ons in de steek gelaten, wij hem niet… Ondanks ons geloof worden wij ‘toch’ als slachtvee afgevoerd (zie ook Romeinen 8:36)!

5 4. Een antwoord? Nee, een keus: verlaat God of bid om zijn genade – vers Een schreeuw, een klacht. Menselijke nood verwoord in het Woord van God. God maakt onze klachten tot de zijne! Maken verdriet en pijn je opstandig? Of ga je ermee naar God. Omdat hij, ‘toch’, de enige is bij wie je terecht kunt. Die trouw is. “Wie bouwt op hem zal niet beschaamd uit komen”.


Download ppt "Psalm 44: geloofsvragen, herkenbaar."

Verwante presentaties


Ads door Google