De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

H3 VRAAG 1 T/M 10. VRAAG 1  Huid en spieren zijn wel / niet even goed te onderzoeken met röntgenstralen als botten; verklaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "H3 VRAAG 1 T/M 10. VRAAG 1  Huid en spieren zijn wel / niet even goed te onderzoeken met röntgenstralen als botten; verklaar."— Transcript van de presentatie:

1 H3 VRAAG 1 T/M 10

2 VRAAG 1  Huid en spieren zijn wel / niet even goed te onderzoeken met röntgenstralen als botten; verklaar.

3 Huid en spieren zijn wel / niet even goed te onderzoeken met röntgenstralen als botten; verklaar. Niet, want het is minder dicht materiaal.

4 VRAAG 2  Mensen die met röntgenstraling werken moeten strenge veiligheidsvoorschriften hanteren. Waarom?

5 Mensen die met röntgenstraling werken moeten strenge veiligheidsvoorschriften hanteren. Waarom? Röntgenstraling is kankerverwekkend.

6 VRAAG 3  Waarvan is CT de afkorting en wat betekent dat?

7 Waarvan is CT de afkorting en wat betekent dat? ComputerTomografie. Tomos = schijfje / plakje.

8 VRAAG 4  NMR en MRI zijn synoniemen: NMR = Nuclear Magnetic Resonance. Wat betekenen de letters MRI?

9 NMR en MRI zijn synoniemen: NMR = Nuclear Magnetic Resonance. Wat betekenen de letters MRI? Magnetic Resonance Image (Imaging).

10 VRAAG 5  Tussen een CT-scanner en een (traditioneel) röntgenapparaat bestaat een overeenkomst. Welke?

11 Tussen een CT-scanner en een (traditioneel) röntgenapparaat bestaat een overeenkomst. Welke? Gebruik maken van Röntgenstraling.

12 VRAAG 6  Wat is het verschil tussen een CT-scanner en een traditioneel röntgenapparaat?

13 Wat is het verschil tussen een CT-scanner en een traditioneel röntgenapparaat? 3D-beeld door ronddraaiende Röntgenbron / meer dan botten zichtbaar.

14 VRAAG 7  Een MRI-scanner maakt gebruik van röntgenstraling / geluidsgolven / magnetisme.

15 Een MRI-scanner maakt gebruik van röntgenstraling / geluidsgolven / magnetisme. Magnetisme.

16 VRAAG 8  Wat is het belangrijkste verschil tussen een modern scannerbeeld en een traditionele röntgenfoto?

17 Wat is het belangrijkste verschil tussen een modern scannerbeeld en een traditionele röntgenfoto? 3D- beeld, en ook ‘zachte weefsels’ worden afgebeeld.

18 VRAAG 9  Gammastraling is een vorm van elektromagnetische straling. Het ontstaat onder andere bij het maken van een PET-scan. Waarvoor staan de letters PET?

19 Gammastraling is een vorm van elektromagnetische straling. Het ontstaat onder andere bij het maken van een PET-scan. Waarvoor staan de letters PET? Positron Emissing Tomografy.(Laten opzoeken in boek, niet geven; het hoorde bij het huiswerk)

20 VRAAG 10  Waardoor ontstaat de gammastraling bij een PET-scan?

21 Waardoor ontstaat de gammastraling bij een PET-scan? Botsing van positronen (ontstaan bij verbranding van radioactief glucose) met elektronen in de buurt (van de weefsels ter plekke) maakt gammastraling vrij.


Download ppt "H3 VRAAG 1 T/M 10. VRAAG 1  Huid en spieren zijn wel / niet even goed te onderzoeken met röntgenstralen als botten; verklaar."

Verwante presentaties


Ads door Google