De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verbeterpunten voor Pleegzorg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verbeterpunten voor Pleegzorg"— Transcript van de presentatie:

1 Verbeterpunten voor Pleegzorg
door en voor pleegouders

2 Verbeterpunt 1. Introduceer een heldere introductie en wegwijzer voor startende netwerk-pleegouders!

3 Verbeterpunt 2. Introduceer een systeem waarin twee pleegezinnen gematcht en gekoppeld worden, zodat ze elkaar eenvoudig kunnen vinden bij behoefte aan praktische en mentale ondersteuning

4 Verbeterpunt 3. Pleegkinderen die 18 zijn geworden, zouden langer bij hun pleegouders moeten kunnen blijven, met de bijbehorende vergoeding. Deze vaak beschadigde kinderen loslaten is te risicovol, zij raken tussen wal en schip!

5 Verbeterpunt 4. De onderlinge taakverdeling tussen voogd, pleegzorgwerker en pleegouder moet beter worden uitgewerkt en afgesproken.

6 Verbeterpunt 5. Over het plaatsingsbeleid bij pleegouders die nog ruimte hebben, moet opener worden gecommuniceerd

7 Voorkom het vele verloop van voogden en pleegzorgwerkers
Verbeterpunt 6. Voorkom het vele verloop van voogden en pleegzorgwerkers

8 Verbeterpunt 7. De pleegouder is gebaat bij heldere, concrete en pro-actieve klantbenadering door professionals

9 Het PGB kan beter niet worden uitbetaald aan de biologische ouders
Verbeterpunt 8. Het PGB kan beter niet worden uitbetaald aan de biologische ouders

10 Verbeterpunt 9. Niet meer dan één pleegzorgbegeleider per pleeggezin! Laat die de coach zijn van het pleeggezin en zet andere pleegzorgbegeleiders in voor de biologische ouders

11 Verbeterpunt 10. De pleegzorg in Nederland is toe aan een professioneel en interactief (social-media) pleegzorg-forum.

12 Verbeterpunt 11. Voogden en pleegzorgwerkers zouden bij wijze van verplichte stage, 3 tot 6 maanden crisisopvang moeten bieden aan een pleegkind met complexe problemen.

13 Verbeterpunt 12. Weekendopvang zou net als crisisopvang beter interprovinciaal georganiseerd kunnen worden, zodat de beschikbare plaatsen beter worden benut.

14 Verbeterpunt 13. Breng alle pleegkinderen onder bij één en dezelfde ziektekostenverzekering. Dat werkt eenduidig, helder en eerlijk!

15 Verbeterpunt 14. Een onafhankelijke casemanager / projectleider zou de afstemming tussen instanties en pleegouders bevorderen, de werkdruk van alle partijen verminderen en uitval van pleegouders voorkomen.

16 Verbeterpunt 15. Pleegouders zijn dé deskundigen als het gaat over hun pleegkinderen. Neem ze serieus!

17 Verbeterpunt 16. Informatiebijeenkomsten over diverse ontwikkelingsstoornissen bij kinderen zijn nuttig voor pleegouders

18 Verbeterpunt 17. Introduceer Professioneel Pleegouderschap: een echte gezinssituatie voor kinderen met complexe problematiek, tegen veel lagere kosten dan die van een plek in een instelling!

19 Luister meer naar de kinderen dan naar hun biologische ouders
Verbeterpunt 18. Luister meer naar de kinderen dan naar hun biologische ouders

20 Match de pleegzorgbegeleider zorgvuldig bij een pleeggezin
Verbeterpunt 19. Match de pleegzorgbegeleider zorgvuldig bij een pleeggezin

21 Verbeterpunt 20. Campagnes voor pleegzorg zijn duur en leveren in de praktijk weinig op. Schaf ze af en besteed het geld aan de kinderen zelf

22 Verbeterpunt 21. Pleegouders doen bijzonder werk, dat veel vereist. Zij moeten daarom eens per jaar na- of bijscholing krijgen, betaald door Jeugdzorg.

23 Verbeterpunt 22. Pleegkinderen waarvan de ouders uit de ouderlijke macht zijn ontzet, moeten eenvoudig de achternaam van hun pleegouders kunnen krijgen, met alle gemakken van dien.

24 Verbeterpunt 23. De pleegzorgvergoeding moet in alle gevallen op de rekening van de pleegouders worden gestort. Zij weten het beste waaraan het goed besteed wordt.

25 Stichting Pleegwijzer dankt alle pleegouders voor hun inzending!
We beschouwen alle inzendingen als winpunten. Graag gaan we de komende tijd samen met u knokken voor deze Verbeteringen! U hebt gewonnen! :

26 nu Pleegzorg nog…


Download ppt "Verbeterpunten voor Pleegzorg"

Verwante presentaties


Ads door Google