De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door en voor pleegouders. Introduceer een heldere introductie en wegwijzer voor startende netwerk-pleegouders! Verbeterpunt 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door en voor pleegouders. Introduceer een heldere introductie en wegwijzer voor startende netwerk-pleegouders! Verbeterpunt 1."— Transcript van de presentatie:

1 door en voor pleegouders

2 Introduceer een heldere introductie en wegwijzer voor startende netwerk-pleegouders! Verbeterpunt 1.

3 Introduceer een systeem waarin twee pleegezinnen gematcht en gekoppeld worden, zodat ze elkaar eenvoudig kunnen vinden bij behoefte aan praktische en mentale ondersteuning Verbeterpunt 2.

4 Pleegkinderen die 18 zijn geworden, zouden langer bij hun pleegouders moeten kunnen blijven, met de bijbehorende vergoeding. Deze vaak beschadigde kinderen loslaten is te risicovol, zij raken tussen wal en schip! Verbeterpunt 3.

5 De onderlinge taakverdeling tussen voogd, pleegzorgwerker en pleegouder moet beter worden uitgewerkt en afgesproken. Verbeterpunt 4.

6 Over het plaatsingsbeleid bij pleegouders die nog ruimte hebben, moet opener worden gecommuniceerd Verbeterpunt 5.

7 Voorkom het vele verloop van voogden en pleegzorgwerkers Verbeterpunt 6.

8 De pleegouder is gebaat bij heldere, concrete en pro-actieve klantbenadering door professionals Verbeterpunt 7.

9 Het PGB kan beter niet worden uitbetaald aan de biologische ouders Verbeterpunt 8.

10 Niet meer dan één pleegzorgbegeleider per pleeggezin! Laat die de coach zijn van het pleeggezin en zet andere pleegzorgbegeleiders in voor de biologische ouders Verbeterpunt 9.

11 Verbeterpunt 10. De pleegzorg in Nederland is toe aan een professioneel en interactief (social-media) pleegzorg-forum.

12 Voogden en pleegzorgwerkers zouden bij wijze van verplichte stage, 3 tot 6 maanden crisisopvang moeten bieden aan een pleegkind met complexe problemen. Verbeterpunt 11.

13 Weekendopvang zou net als crisisopvang beter interprovinciaal georganiseerd kunnen worden, zodat de beschikbare plaatsen beter worden benut. Verbeterpunt 12.

14 Breng alle pleegkinderen onder bij één en dezelfde ziektekostenverzekering. Dat werkt eenduidig, helder en eerlijk! Verbeterpunt 13.

15 Een onafhankelijke casemanager / projectleider zou de afstemming tussen instanties en pleegouders bevorderen, de werkdruk van alle partijen verminderen en uitval van pleegouders voorkomen. Verbeterpunt 14.

16 Pleegouders zijn dé deskundigen als het gaat over hun pleegkinderen. Neem ze serieus! Verbeterpunt 15.

17 Informatiebijeenkomsten over diverse ontwikkelingsstoornissen bij kinderen zijn nuttig voor pleegouders Verbeterpunt 16.

18 Introduceer Professioneel Pleegouderschap: een echte gezinssituatie voor kinderen met complexe problematiek, tegen veel lagere kosten dan die van een plek in een instelling! Verbeterpunt 17.

19 Luister meer naar de kinderen dan naar hun biologische ouders Verbeterpunt 18.

20 Match de pleegzorgbegeleider zorgvuldig bij een pleeggezin Verbeterpunt 19.

21 Campagnes voor pleegzorg zijn duur en leveren in de praktijk weinig op. Schaf ze af en besteed het geld aan de kinderen zelf Verbeterpunt 20.

22 Pleegouders doen bijzonder werk, dat veel vereist. Zij moeten daarom eens per jaar na- of bijscholing krijgen, betaald door Jeugdzorg. Verbeterpunt 21.

23 Pleegkinderen waarvan de ouders uit de ouderlijke macht zijn ontzet, moeten eenvoudig de achternaam van hun pleegouders kunnen krijgen, met alle gemakken van dien. Verbeterpunt 22.

24 De pleegzorgvergoeding moet in alle gevallen op de rekening van de pleegouders worden gestort. Zij weten het beste waaraan het goed besteed wordt. Verbeterpunt 23.

25 Stichting Pleegwijzer dankt alle pleegouders voor hun inzending! We beschouwen alle inzendingen als winpunten. Graag gaan we de komende tijd samen met u knokken voor deze Verbeteringen! U hebt gewonnen! :

26 nu Pleegzorg nog…


Download ppt "Door en voor pleegouders. Introduceer een heldere introductie en wegwijzer voor startende netwerk-pleegouders! Verbeterpunt 1."

Verwante presentaties


Ads door Google