De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groep 3a praat en werkt over de slak.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groep 3a praat en werkt over de slak."— Transcript van de presentatie:

1 Groep 3a praat en werkt over de slak.

2 Ik ging slakken maken. Eerst maakte ik een lang streepje en toen deed ik er een randje bij.

3 Ik heb het woordje slak gemaakt en ik maakte er 2 slakken bij en nog een poppetje want
ik had nog klei over.

4 De slakken hebben voelsprieten en
ogen op steeltjes. Slakken zijn vaak mooi gekleurd en Chiara heeft dat ook gedaan Het huisje kan er niet altijd af. Aan de onderkant zijn ze heel slijmerig omdat ze geen pootjes hebben. En op dat slijm glijden ze dan vooruit.

5 Ik maakte het slijm van de slak en ik heb een naaktslak gemaakt.
Toen we een slakkenbak in de klas hadden pakte Britt een naaktslak maar die had zich verstopt in een huisje van de huisjesslak De naaktslak voelde een beetje glibberig. En hij voelde aan de bovenkant niet echt zacht.

6 De huisjesslak mag van Quinty in een mooi geel huisje wonen,
De slakken kruipen op de stam van de boom om te eten. Ook op de boom glijden ze met een slakkenspoor. Het slijm van de slak is om te lopen.

7 Mijn slakken en die van Mats hadden
oorlog. Het is slecht afgelopen. We hebben slakjes gemaakt en sommige hebben oorlog. Sommige slakjes zijn geen familie van ons en die maken ruzie.

8 De slakken gaan volleyballen. Het is een wedstrijd.
Nederland heeft gewonnen van Amsterdam Amsterdam

9 Wij hebben een hangertje gemaakt want
dan kan je het in je kamer ophangen. We kozen geel voor de horizon. Het slakje kan ook op alle bomen klimmen. En hij eet ook vaak van de bladeren. Soms hebben slakken hele mooie kleuren. Soms lichtgroene en donkergroene strepen en gele. De slak is altijd heel glibberig.

10 Hier zijn we slakken aan het maken. Die gaan kamperen
Hier zijn we slakken aan het maken. Die gaan kamperen. En dan gaat het regenen dat vinden ze fijn en dan komen ze een boom tegen met heel veel blaadjes en dan gaan ze even eten en dan komt de zon. Dan gaan ze nog wat blaadjes plukken en daar gaan ze onder schuilen.

11 Ik heb thuis een slak opgezocht en geprint
Ik heb thuis een slak opgezocht en geprint. Toen nam ik hem mee naar school.

12 Robbin: Ik heb slakken gemaakt. Eentje liet slijm achter. Sommige gingen naar de boom. En ik had een beetje plaksel erop gedaan. Dat is van de andere slakken. Dat grote ding is een monster Dat de slakken op wil eten en daarom gaan ze heel snel weg.

13 Ik heb mooi slakkenslijm gemaakt.
En ik heb de slak een gezichtje gegeven. Naast de boom woont de naaktslak in een huisje! In de tuin van Brenda zag ik spinnenwebben en de slakken hebben alle plantjes opgegeten. Op de muur zaten ook heel veel slakken. Ze zaten in hun huisje op de muur.

14 De slak is ook dol op paddenstoelen.

15

16 Deze slakkenbak is niet goed.
Groep 3 vertelt waarom deze bak niet in orde is. In de bak moet je blaadjes doen want dan kunnen ze eten. En je moet er ook aarde en een beetje water in doen want dan kunnen ze lekker zacht gaan slapen en water want anders wordt hun tong te droog. Je kan er ook nog een slak bij doen want anders zijn ze alleen en dan hebben ze niemand om mee te spelen. Als ze slapen moet je ze altijd met rust laten. Je moet de ogen van slakken niet aanraken en de voelsprieten ook niet.


Download ppt "Groep 3a praat en werkt over de slak."

Verwante presentaties


Ads door Google