De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lustrumcommissie 2011 Samenstelling

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lustrumcommissie 2011 Samenstelling"— Transcript van de presentatie:

1 Lustrumcommissie 2011 Samenstelling
Gert van Lieshout (KC Land van Cuijk), voorzitter Martien te Baerts (KC Brunssum) Wim Dopmeijer (KC Den Haag) Berto Drenth (KC Assen) Arie de Jong (KC Alphen a/d Rijn) Ilona Spaan-de Wit (KC Houten i.o.)

2 Lustra Kiwanis Oprichting District Nederland: 13 september 1986
Huishoudelijk Reglement hoofdstuk XIV: - iedere 5 jaar een lustrumviering - aan een lustrumviering zal een nationaal project worden verbonden - alle clubs en kernen zullen hun bijdrage leveren aan het vastgestelde nationaal project 1991: Kiwanishuis brandwondencentrum Beverwijk 1996: bijdrage aan het internationale jodiumproject 2001: inrichting TV-studio kinderziekenhuis Nijmegen 2006: Kiwanishuis brandwondencentrum Groningen

3 Werkwijze Februari 2009: opstellen criteria waaraan het
lustrumproject 2011 zo veel mogelijk moet voldoen. Gebruikgemaakt van kennis van de lustrumcommissies 2001 en 2006. Gebruikgemaakt van ‘Afwegingen rondom de investering in ideële doelen’ van de organisatie ‘Profonte, Advies voor ideële doelen’.

4 Criteria Criteria waaraan het lustrumproject moet voldoen.
1. Het moet een project zijn voor kinderen. 2. Bij voorkeur in Nederland. Kiwanis moet gepromoot worden en liefst is dit door het lustrumproject een permanente promotie. Het project kan ook bestaan uit inbreng van expertise, natura, bestuurlijke knowhow. Niet gaan deelnemen in (langlopende) financiële exploitatiekosten. 6. Het project moet meetbare en zichtbare resultaten hebben, die langdurig doorwerken.

5 Projectverzameling Via de website, de nieuwsbrief en een aan alle clubsecretariaten en LG’s is gevraagd projecten aan te dragen, die zoveel mogelijk voldoen aan de eerder genoemde criteria. Er zijn in totaal 16 projecten aangemeld. Op het congres zou dát project gepresenteerd worden, dat volgens de lustrumcommissie het beste voldeed aan alle eerder genoemde criteria.

6 De keuze van de Algemene Vergadering tijdens congres 9 mei 2009
Kinderhospice De Glind (De Glind, gem. Barneveld): in het nieuw te bouwen hospice verzorgt Kiwanis de inrichting van de 12 kamers en de snoezelruimte. Prognose: einde bouw en inrichting september 2011 opening december 2011 Er komt naamgeving voor Kiwanis; een afdeling?

7 Enkele gegevens over De Glind
Er zijn nu 50 kinderen in zorg, waarvan er 30 rond 5 jaar zijn; de prognose is somber. Ze verblijven meestal (repeterend) enkele dagen. Kinderen zijn zo ziek dat ze qua verzorging thuishoren tussen verpleeghuis en ziekenhuis. Ze zijn allen onder specialistische behandeling. Er wordt in het hospice altijd 24-uurs zorg gegeven. Er is een tijdelijke regeling financiering kinderhospices. Er werken nu vrijwilligers.

8 Kinderhospice: een bijna gewoon huis voor ernstig zieke kinderen die 24 uur gespecialiseerde zorg nodig hebben.

9 Wat is nodig voor de inrichting van die 12 kamers + snoezelruimte?
Nodig is maximaal euro (evenals in 2006) - 12 kinderkamers ad euro per stuk - snoezelruimte Bijdrage kan ook in natura voldaan worden Er zijn: - 114 gecharterde/georganiseerde clubs - 2 Kiwanis juniorclubs - 10 (+2) kernen + 2 juniorclubkernen Wij vragen: euro per club een vrije bijdrage per kern

10 Tekeningen nieuwbouw op De Buzerd

11 3D-tekening - I

12 Tekening voorgevel

13 Tekening linkergevel

14 3D-tekening - II

15 Tekening rechtergevel

16 3D-tekening - III

17 Stand van zaken meedoen clubs
Een lustrumproject is het enige project dat Kiwanis landelijk uitvoert en dat Kiwanis landelijk op de kaart kan zetten. Nu doen mee: clubs + kernen – ,- hiervan: 8 clubs en 1 kern: ja; ? - 1 KJ-club: ja; ? Overgemaakt op KNF : ,- (30/3) Nog geen bericht ontvangen over al dan niet meedoen van 1 kern en 1 juniorclub. Niet meedoen: 6 clubs, 3 kernen, 1 KJ-club

18 Vervolg door de lustrumcommissie
Clubs en kernen blijven benaderen over deelname. euro absoluut zien te halen. Bedroefd zijn bij niet-deelname. Niet meedoen nog eens aankaarten bij nieuwe bestuur. Gaan vragen de toegezegde bedragen te gaan storten op de ING-bankrekening van het Kiwanis Nederland Fonds nr ; vermelding: Lustrum 2011. Voeling houden met kinderhospice De Glind. DB-AB helpen bij de lustrumviering die in september 2011 plaats zal vinden.

19 Hartenkreet Serving the children of the world
Wij doen het als commissie niet voor onszelf, maar voor Kiwanis Nederland en voor kinderen met hun verzorgenden die het hard nodig hebben. Serving the children of the world


Download ppt "Lustrumcommissie 2011 Samenstelling"

Verwante presentaties


Ads door Google