De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het lijkt misschien zo,dat dit klimaat op zee voorkomt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het lijkt misschien zo,dat dit klimaat op zee voorkomt."— Transcript van de presentatie:

1 Het lijkt misschien zo,dat dit klimaat op zee voorkomt.
Het zeeklimaat Inleiding Het lijkt misschien zo,dat dit klimaat op zee voorkomt. Met zeeklimaat bedoelen we vooral in gebieden dicht bij de zee . een zeeklimaat heeft vrij veel regen en wind.

2 hoofdstukken 1.Op deze plekken van de aarde komt het klimaat voor
2. de kenmerken van het klimaat 3.Dit groeit er 4.Deze dieren leven er 5.De mensen leven er zo 7.andere belangrijke informatie 8.quizz 9.klaar zijn er nog vragen??

3 Op deze plekken van de aarde komt het klimaat voor
Londen,parijs,Frankrijk Duitsland,Nederland Ierland,Denemarken,Spanje België,schotsland,Turkije Canada,Vancouver,verenigde Staten Brazilië,chili,Australië Nieuw-Zeeland

4 De kenmerken van het klimaat
de droogste maand van het jaar geeft minimaal 300mm neerslag. een zeeklimaat heeft koele zomers en zachte winters. het middellandse zeeklimaat heeft warme zomers en zachte winters. in de zomers is het relatief koud en in de winter is het relatief warm. dat komt doordat het zeewater veel langer dan het land een bepaalde temperatuur vasthoud. De zeewinden brengen deze temperatuur van de zee naar het land. de zomertemperaturen zijn beduidend lager dan bij een vochtig subtropisch klimaat het geval is.

5 Dit groeit er er leven verschillende soorten planten en bomen .
Planten:narcissen,rozen,viooltjes,brandnetels tarweplantjes,mossen,paardenbloemen. enz. Bomen:eikenboom, beukenboom ,kastanjeboom,perenboom,pruimenboom,appelboom, Kersenboom,kerstboom.

6 Deze dieren leven er Koeien,schapen,kippen,paarden,varkens, Honden,geiten,katten,vissen,hazelmuizen,spitsmuizen. Er leven allemaal verschillende soorten vogels bijvoorbeeld:baardmannetjes,merels, Mussen,zwaluwen,duiven.

7 De mensen leven er zo De mensen moet zelf voor je eten en je drinken zorgen. De mensen hebt geld nodig om spullen te kopen en van die spullen moet je leven

8 Andere belangrijke informatie
Jaarlijks valt in Nederland,Frankrijk en Spanje 50 tot 100 cm regen. en met een gemiddelde warmte van 10 tot 20 graden. Perfecte dingen voor loofbos. de grond word voornamelijk voor akkerbouw.

9 quizzzzzzzzzzzz 1.hoeveel regen valt er jaarlijks in Nederland,Frankrijk en Spanje? a.58 tot 67 cm B.10 tot 20 cm c.50 tot 100 cm 2.Waar komt het zeeklimaat vooral voor? a. Zee b. Aan het land c. In een luchtballon 3.Hoeveel vogels leven er wat wij hebben opgeschreven?? a.6 b.5 c.9

10 Zijn er nog vragen??? einde


Download ppt "Het lijkt misschien zo,dat dit klimaat op zee voorkomt."

Verwante presentaties


Ads door Google