De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land .

Verwante presentaties


Presentatie over: "Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land ."— Transcript van de presentatie:

1 Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land .
De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Het ligt net boven Duitsland en heel dicht bij Nederland. Beste juf en klasgenootjes ik ga jullie vandaag iets vertellen over Denemarken.

2 Inhoud De taal Het geld Het klimaat De godsdienst
De bezienswaardig heden Belangrijke plaatsen Ik ga jullie iets vertellen over de taal dat ze er spreken. Met welk geld ze er betalen. Of het er goed weer is en wanneer het er goed weer is. Wat je allemaal moet zien in Denemarken. Waar je zeker moet geweest zijn. Enkele leuke woordjes om te weten . En een paar grappige weetjes.

3 De taal van de Denen is Deens.
Enkele leuke woorden om te weten zijn: Hej hvordan har du det ? Godnat godmorgen In Denemarken spreken ze maar 1 taal en dat is Deens. Maar ook veel Duits want het licht tegen Duitsland.

4 Het geld Ze betalen er niet met de euro ondanks ze toch tot de Europese unie behoren. Ze betalen er dus met de Deense Kroon. De Denen zijn lid van de Europese unie maar toch betalen ze nog niet met de euro. Ze betal

5 Denemarken heeft een zeeklimaat. Winter:koud Zomer:warm
Het klimaat Denemarken heeft een zeeklimaat. Winter:koud Zomer:warm In de zomer is het in Denemarken heel warm tot wel 30°. In de winter is het dan weer heel koud . Het heeft een zeeklimaat dit komt omdat het bijna hellemaal omcirkelt is door de zee.

6 Belangrijke plaatsen De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen.
In Denemarken is niet zo heel erg veel te zien maar je hebt natuurlijk wel de hoofdstad. Maar als je naar Denemarken gaat is het toch wel voor de natuur.

7 De protestantse kerk = 80 % 20 niks of verschillend
De godsdienst. In Denemarken is 80% protestants . De overige 20 procent geloven in niks heel versprijd . Het protestantisme is 1 van de 3 grote takken in het christendom. De oprichter van het protestantisme is Martin Luther. De protestantse kerk = 80 % 20 niks of verschillend

8 De bezienswaardigheden
Opera house Kasteel Kronborg Als je naar Denemarken gaat ga je vooral voor de natuur maar als je toch naar de stad gaat ga je best naar de hoofdstad Kopenhagen . Daar heb je het kasteel Kronborg , opera house.

9 Dit was mijn PowerPoint danku om te kijken .


Download ppt "Denemarken Denemarken is een mooi en toerist-vriendelijk land ."

Verwante presentaties


Ads door Google