De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500."— Transcript van de presentatie:

1 Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500

2 Idee 1 De computer die momenteel in het bezit is van de heer krijger zal als media server dienen en zal de films en muziek huisvesten. Al de media apparatuur in de huiskamer (eg; de TV, QUAD stereo-installatie en de toekomstige PS3 van de heer krijger) worden aan een media center server aangesloten. Deze server is ingesteld om al zijn bestanden te halen van de computer van de heer krijger. Deze doet dat d.m.v een router. Dit kan beiden draadloos en bedraad. Het is aan te raden bedraad te kiezen voor optimaal ontvangst.

3 Het nadeel Er is een probleem met dit idee, en met elk ander idee dat hierbij bedacht kan worden. De computer van de heer krijger staat niet in de buurt van de tv. Elke keer als men wilt kijken of luisteren naar media via de media center zal men eerst naar de computer moeten lopen om deze aan te zetten en vervolgens moeten wachten tot hij opgestart is. Dit duurt allemaal erg lang en soms heeft meneer Krijger haast dus kan dat niet.

4 De oplossing, Idee 2 Uitleg: Als media opgeslagen wordt, zal het medium waarop het is opgeslagen altijd moeten worden aangezet om dit te kunnen bereiken. Oplossing: De aanschaf van een dedicated server die 24/7 aanstaat om de media bestanden te huisvesten.

5 Uitleg De aanschaf van deze server zal het probleem verhelpen omdat deze ALTIJD aan zal blijven. De voordelen hiervan zijn aanzienlijk: Men kan door het hele huis (en over de hele wereld via internet mocht dit nodig zijn) de bestanden bekijken en beluisteren. Dit zonder ook maar ooit van de bank af te komen. Ook de originele computer van de heer krijger kan ingesteld worden om de bestanden van deze server automatisch te bekijken alsof het op de computer zelf staat.

6 Illustratie

7 Media center Windows media center is een OS geschreven door het bedrijf microsoft die een van een pc een multimedia hub maakt. Hierop kun je alles aansluiten wat media kan afspelen zoals tv’s, mp3 spelers en stereo installaties. Media center maakt het dan heel makkelijk om deze bestanden door te sluizen naar het randapparatuur in kwestie.

8 De kosten De kosten zijn ontzettend hoog en het is zonde van het geld om voor deze installatie alleen gebruik te maken d.m.v het bekijken van media in de huiskamer. Voordeel: Een dedicated server kan vele dingen meer dan alleen wat er in deze presentatie beschreven is, zoals het hosten van een eigen site, de mogelijkheid om persoonlijke bestanden overal ter wereld beveiligt te zien en bewerken, een printer aan te sluiten en de mogelijkheid hebben ALTIJD te printen waar je ook bent op de wereld. - De uiteindelijk kosten bedragen ongeveer €600 maar kunnen bekort worden tot ongeveer €450

9 Conclusie Dit idee is zonder meer de beste oplossing die er met de huidige technologie beschikbaar is, hij is jammer genoeg ook zonder twijfel de duurste, zelfs na aanschaf moet er gedacht worden aan de stroom kosten van de continu draaiende servers.


Download ppt "Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500."

Verwante presentaties


Ads door Google