De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TENNISSEN. Geschiedenis: - De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden al balspelen. - In de 12e eeuw werd door Franse monniken op de binnenplaatsen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TENNISSEN. Geschiedenis: - De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden al balspelen. - In de 12e eeuw werd door Franse monniken op de binnenplaatsen."— Transcript van de presentatie:

1 TENNISSEN

2 Geschiedenis: - De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden al balspelen. - In de 12e eeuw werd door Franse monniken op de binnenplaatsen van kloosters een balspel beoefend (Jeu de Paume = spel met de handpalm). - In Nederland liet hertog Filip de Schone rond 1500 op het Binnenhof een kaatsbaan aanleggen. De spelers maakten hier al gebruik van een eenvoudig met snaren bespannen racket - Tennis is afgeleid van het Franse woord ‘tenez’ = houd hem! (1399). - Rond 1600 was het tennis in Engeland, kaatsen in Holland, Jeu de Paume in Frankrijk of giocco della racquetta in Italië de populairste sport van Europa.

3 Geschiedenis: - In 1843 vindt Charles Goodyear het vulkaniseren van rubber uit; er konden nu ook stuiterende rubber ballen gemaakt worden. - In 1877 werd het eerste toernooi van Wimbledon gehouden op de de grasbanen van de All England Crocket Club. - In 1880 kwamen er vaste afspraken voor afmetingen, regels enz. In het begin van de jaren 80 kwam deze spelvorm ook naar Nederland. - Het woord racket (rond 1500) is afkomstig uit het Vaams- Nederlands en betekent... een voorwerp om de bal terug te kaatsen (re-kets). - In 1899 werd in Amsterdam de Koninklijke Nederlands Lawn Tennis Bond opgericht = de KNLTB

4 Wat heb je voor tennis nodig?

5 De tennisbaan: 1 1 = net 2 2 = zijlijn dubbelspel 3 = zijlijn enkelspel 3 4 = achterlijn / baseline 4 5 = servicelijn 5 6 = midden-servicelijn 6 7 = middenmerk 8 = tramrails 8 7

6

7 Soorten wedstrijden: 1. Heren enkelspel 2. Dames enkelspel 3. Heren dubbelspel 4. Dames dubbelspel 5. Mixdubbel

8 Het spel: 15 - 0 30 - 0 30 - 15 40 - 15 game

9 Technieken: Service: Forehand: Backhand: Volley: Smash:

10 Toptennis Wimbledon Londen Roland Garros Parijs


Download ppt "TENNISSEN. Geschiedenis: - De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden al balspelen. - In de 12e eeuw werd door Franse monniken op de binnenplaatsen."

Verwante presentaties


Ads door Google