De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Commerciële landbouw in de VS

Verwante presentaties


Presentatie over: "Commerciële landbouw in de VS"— Transcript van de presentatie:

1

2 Commerciële landbouw in de VS
Over welke middelen beschikt de Amerikaanse landbouwer? En hoe gebruikt hij deze? Hoe ziet de output van de Amerikaanse graanproductie eruit? Zorgt de Amerikaanse graanproducent voor meer dan basisvoedsel?

3 7.1 Grote bedrijven met veel kapitaal en kennis
Veel kennis

4 Wat zorgt nog voor succes?
Opdracht 11: over welke middelen (input) beschikt de Amerikaanse landbouwer? p.61 Wat zorgt nog voor succes? Technische vooruitgang Biotechnologische evolutie Grote kapitaalsinbreng 496 103 zeer veel veel/hoge input

5 p.62

6 Google Earth

7 7.3 Het landbouwproces gekenmerkt door mechanisatie
Opdracht 12: Hoe maakt de landbouwer in de VS gebruik van de beschikbare middelen? p.63 akkerbouw veel machines met veel meststoffen met veel zaad op grote oppervlakten Moderne landbouw

8 Genetische manipulatie (GGO’s: genetisch gemodificeerde organismen)

9 Boeren VS melden grootschalige vervuiling door transgene gewassen
4 maart 2014 Een derde van de biologische boeren in de Verenigde Staten zegt problemen te hebben ondervonden met genetisch gemanipuleerde gewassen in de omgeving. Bij meer dan helft van die boeren werd graan geweigerd vanwege besmetting met transgene varianten. Van de Amerikaanse boeren die meededen aan het gisteren gepubliceerde onderzoek zei meer dan 80 procent zich zorgen te maken over de gevolgen van transgene gewassen voor hun bedrijf; 60 procent zei zich "grote zorgen" te maken. Verantwoordelijkheid De teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen is in de afgelopen twintig jaar exponentieel toegenomen in de wereld, maar nergens zo snel als in de Verenigde Staten. In het midden van de jaren negentig kwam nog slechts 1 procent van de maïs en 7 procent van de sojabonen in de VS uit ggo-zaden. Vorig jaar was dat gestegen tot 90 procent bij beide gewassen. Bijna de helft van de voor het onderzoek bevraagde boeren zegt niet te geloven dat transgene en traditionele gewassen probleemloos naast elkaar kunnen bestaan. Meer dan twee derde vindt dat 'goed rentmeesterschap' niet voldoende is om besmetting te voorkomen.

10 Opdracht 12: output van de Amerikaanse graanproductie onderzoeken
De omvang

11 p.63 graan (tarwe) 2715 kg massaproductie voedsel voor mens veevoeder
industrie belangrijk Graan dient voor verkoop in eigen land en voor export.

12 De landbouwer in de centrale delen van de VS werkt op grote oppervlakten met veel
Machines en met inbreng van veel meststoffen. Ondanks het minder hoge rendement (vergeleken Met België) realiseert hij een massaproductie dankzij de grote bedrijven. Het geproduceerde graan dient voor verkoop in binnen- en buitenland.


Download ppt "Commerciële landbouw in de VS"

Verwante presentaties


Ads door Google