De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE"— Transcript van de presentatie:

1 TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE
05/04/ :28

2 STRASBOURG Het kleine Frankrijk
"La Petite France" is een zeer leuke en lieflijke wijk, met kanalen Karakteristieke huizen uit de vorige eeuw. Het was een oude leerlooierij wijk, rijk aan molens en bruggen. Het grenst aan Duitsland en de invloed van de Germaanse architectuur is duidelijk zichtbaar. Straatsburg (kruispunt) Is een open en kosmopolitische stad, waar katholieken en protestanten in harmonie leven en bidden in de kathedraal. Deze bouw werd begonnen in de twaalfde eeuw (het koor is romaanse en gotische middenschip). En werd voltooid in 1439. Tijdens de zomer worden klassieke concerten uitgevoerd waar het orgel in domineerd. Op het Kathedraals plein staat het Maison Kammerzell, het vroegere woonhuis van een rijke koopman, is nu een elegant restaurant. Met een weelderige gevel uit de XIVde eeuw.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 RIBEAUVILLÉ Ribeauville is gedeeltelijk omgeven door oude muren. Het heeft verschillende schilderachtige middeleeuwse huizen en twee oude kerken, St. Gregorius en St. Augustinus, die op hun beurt gotische gebouwen zijn. De zaal bevat een waardevolle antiek collectie. Het Carolabad, een zoute warme bron die een goede reputatie had in de Middeleeuwen, werd herontdekt in 1888, en maakte van Rappoltsweiler een kuuroord. In de buurt van de stad zijn de ruïnes van drie beroemde kastelen, Ulrichsburg, Girsberger en Hohrappoltstein, die vroeger toebehoorde aan de heren van Rappoltstein.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 EGUISHEIM De Romeinse nederzetting van Eguisheim ontwikkelde sinds de vierde eeuw een baanbrekende manier van druiventeelt in de Elzas. De kleinzoon van de derde hertog van de Elzas, graaf Eberhardt, gaf opdracht tot de bouw van de eerste van de forten rond de stad uit de achtste eeuw en de reconstructie van het bestaande kasteel in het centrum van de stad, waar de straten concentrische omheen draaiden. Geboren in 1009 in Eguisheim Eguisheim-Dagsbourg Bruno, bisschop van Toul, zou later als Paus van de katholieke Kerk worden benoemd met de naam van Leo IX en later geheiligd. Aan het begin van de dertiende eeuw viel de bevolking in de handen van de bisschop van Straatsburg, het lijden van de gevolgen van pest plaag van het middeleeuwse Europa en de schade van de Dertigjarige Oorlog.

25

26

27

28

29

30

31

32 COLMAR In het oude stadscentrum, staan goed bewaard gebleven huizen en verscheidene gebouwen, soms grote, Duitse gotiek en de vroege renaissance, evenals een aantal oude kerken, waaronder de collegiale kerk van San Martín (XIII eeuw) als de grootste en meest opvallende. De 15 de eeuwse plaatselijke kunstenaar Martin Schongauer schilderde er zijn zijn meesterwerk, Madonna van de Rozen, in de Eglise Predikherenstraat (Dominicaanse kerk) beschouwd. Het beroemde Isemheim altaarstuk is de belangrijkste schat van Matthias Grünewald en is ondergebracht in het Museum Unterlinden van de stad. Het museum, geopend in 1853, is gehuisvest in het voormalige klooster van de orde der Dominicanen Unterlinden "(betekent " onder de lindebomen "). De in 1834, in Colmar geboren Frederic Auguste Bartholdi, is de schepper van het beroemde Vrijheidsbeeld, van de stad New York. Eenmaal per jaar, in augustus, is er in Colmar een grote wijnbeurs.

33

34

35

36

37

38

39

40 RIQUEWIHR Riquewihr in het Frans, Reichenweier in het Duits, een Franse stad en gemeente in het departement Haut-Rhin, in de Elzas. Een toeristische attractie die door de vereniging “Les Plus Beaux Villages de France” is uitgeroepen tot het mooiste dorp in de Elzas.

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51 Einde


Download ppt "TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE"

Verwante presentaties


Ads door Google