De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitgaansmogelijkheden voor jongeren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitgaansmogelijkheden voor jongeren"— Transcript van de presentatie:

1 Uitgaansmogelijkheden voor jongeren
Een jeugdsoos?

2 Vanuit de werkgroep ‘medromis’ ontstond het idee om een jeugdsoos op te richten.
De burgemeester en Laura zijn samen enkele mogelijkheden gaan bekijken; Roadhouse Oude videotheek aan de markt Oude tapijtenhal krimweg

3 Waarom? Tegen hangjongeren geen keuze in uitgaansmogelijkheden
niks voor jongeren onder de 16 Mogelijkheid voor workshops/ activiteiten Weten wat er onder jongeren speelt Klankbord van/voor jongeren

4 Doel ? Activiteiten trekken jongeren die op hun beurt vrienden meenemen. Zo ontstaat er een netwerk van jongeren die ook actief zijn als vrijwilligers. Dit bevordert de organisatorische, sociale vaardigheden en creëert verantwoordelijkheids gevoel. De aanwezige beheerder krijgt meer inzicht in de groep en kan hierdoor beter signalen ontvangen en verwerken. Waaronder ook gebruik gemaakt kan worden van contacten met politie of andere organisaties. Het houdt de jeugd/jongeren actief, het houd ze van de straat, waardoor er kans bestaat op minder overlast en criminaliteit. Aanwezige professional kan sturen in een gezond groepsproces waardoor jeugd/jongeren leren gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en vaardigheden.

5 Kortom: een multifunctioneel gebouw
Naast jongeren ook andere groepen uit Coevorden ‘s ochtends voor lezingen en activiteiten ouderen ‘s middags jongeren Deel van het pand kan worden verhuurd. Kortom: een multifunctioneel gebouw

6 Draagkracht voor een jeugdsoos?
Is er vraag naar een jeugdsoos? Met die vraag is op de Nieuwe Veste een enquête afgenomen. Zesentwintig klassen werden naar hun mening gevraagd gevraagd. Niet alleen ‘ja’ of ‘nee’, maar ook naar evenementen en inrichting van een jeugdsoos.

7 De enquête; deel 1 Enquête
Een werkgroep is bezig met een aantal wensen waaronder een jeugdsoos/jeugdhonk. Omdat het ook over jullie gaat doet jullie mening er zeker toe! Vul onderstaande enquête serieus in want alleen dan kunnen wij verder!! Wat verwacht je in een jeugdsoos? Kruis aan wat je verwacht van een jeugdsoos (meerdere antwoorden mogelijk!!!): 0 disco 0 rookplek 0 kroeg/bar winkeltje 0 pooltafels en voetbaltafels 0 website 0 diverse muziekstijlen 0 lounge 0 activiteitenbegeleider aanwezig 0 bioscoop/scherm 0 van ’s middags tot ‘s avonds open 0 podium voor muziek en optreden 0 anders namelijk:

8 De Enquête deel 2 Welke evenementen zou jij in een jeugdsoos willen hebben? (meerdere antwoorden mogelijk!!!) 0 workshops 0 themafeesten 0 verhuur ruimte voor feesten 0 karaokenight 0 ladiesnight 0 camerabeveiliging 0 daten in het donker 0 pokertournooi 0 talentenjacht 0 eetwedstrijden 0 WII party 0 Anders namelijk: Is er volgens jou behoefte aan een jeugdsoos in Coevorden? 0 JA! 0 NEE!

9 Uitslag enquête

10

11 Wij stellen voor: Het beschikbaar stellen en aankleden van een multifunctioneel gebouw. Een beheerder voor het pand aanstellen. Een pand als roadhouse huren voor een periode van 3 jaar en vervolgens evalueren over eventuele voortzetting van de jeugdsoos in Coevorden.

12 Democratische meerderheid beslist…
Begin? Democratische meerderheid beslist…


Download ppt "Uitgaansmogelijkheden voor jongeren"

Verwante presentaties


Ads door Google