De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Baexheimerhof Kerkstraat 1A 6095 BD Baexem

Verwante presentaties


Presentatie over: "Baexheimerhof Kerkstraat 1A 6095 BD Baexem"— Transcript van de presentatie:

1 Baexheimerhof Kerkstraat 1A 6095 BD Baexem
Kring bijeenkomst Concours organiserende verenigingen KNHS kring Midden Limburg 16 maart 2011 Baexheimerhof Kerkstraat 1A 6095 BD Baexem

2 Agenda Opening Nieuwe selectie procedure
Stappen om een wedstrijd te organiseren Aanwijzen selectiewedstrijden kring Midden Inzet juryleden (selectie) wedstrijden Gebruik Hartman programma en aanleveren uitslagen selectiewedstrijden Vragen of discussie

3 Opening Woord van welkom

4 Nieuwe selectie procedure 1/5
Toekennen van plaatsingspunten De selectie wordt gemaakt op basis van plaatsingspunten. De eerste plaats in een bepaalde klasse levert 1 punt, de 2e 2 punten enz. op. In geval een ruiter aan alle (bv. 4x pony springen) selectiewedstrijden heeft deelgenomen, tellen de beste resultaten van het minimaal te rijden wedstrijden mee voor klassering. In dit voorbeeld tellen dus de twee beste uitslagen. Als het programma van de Regiokampioenschappen ruimte biedt voor combinaties die minder dan twee/drie selectiewedstrijden gereden hebben, wordt de combinatie die vervolgens de beste resultaten heeft gehaald in een/twee selectiewedstrijden, gevolgd door het beste resultaat van één selectiewedstrijd. Een combinatie die bij de dressuur < 50% scoort, krijgt code 98. Code 99 wordt toegekend indien een combinatie bij het springen of dressuur wordt uitgesloten of vrijwillig de ring verlaat. Code 98 en 99 betekent dat geregistreerd is dat de combinatie aan de selectiewedstrijd heeft deelgenomen, maar geen plaatsingspunten krijgt.

5 Nieuwe selectie procedure 2/5
Gelijk aantal punten bij de dressuur: Het Hartman programma houdt bij het uitrekenen van het klassement rekening met de ex aequo regeling indien aangevinkt. In geval er sprake is van een ex aequo krijgen beide deelnemers hetzelfde aantal plaatsingspunten. Als bv. de ex aequo’s op de 6e plaats eindigen, wordt aan beide combinaties 6 plaatsingspunten toebedeeld. De ruiter die in dit voorbeeld op de 8e plaats eindigt, krijgt 8 plaatsingspunten.

6 Nieuwe selectie procedure 3/5
Aantal wedstrijden dat meeteelt voor de selectie Bij 4 of minder selectiewedstrijden tellen er 2 mee voor selectie. Zijn er 5 of 6 selectiewedstrijden dan tellen er 3 mee voor selectie. Twee proeven Als er twee dressuurproeven op een dag worden uitgeschreven, telt altijd de eerste proef voor selectie . Bij het springen telt het eerste parcours, ongeacht of de wedstrijd met ingesloten barrage wordt verreden. (Artikel ) Als op een meerdaagse wedstrijd 2x hetzelfde programma wordt georganiseerd, wordt de zondag door de kring als selectie aangewezen.

7 Nieuwe selectie procedure 4/5
Om aan de Regiokampioenschappen te mogen deelnemen stelt Kring Midden Limburg de voorwaarde, dat de combinatie minimaal aan 1 selectiewedstrijd deelneemt. Mogelijk kunnen combinaties in de hoogste klassen paarden springen (Z en/of ZZ) vrij inschrijven voor deelname aan de Regiokampioenschappen. Verenigingen en ruiters worden tijdig geïnformeerd over de afspraken die hier over gemaakt zijn en zijn vastgelegd in het vraagprogramma van de Regiokampioenschappen. De combinatie met de minste plaatsingspunten (het beste resultaat) worden afgevaardigd. De verenigingen worden per mail in kennis gesteld van het feit dat leden zich hebben weten te plaatsen. Bij de vereniging ligt de verantwoordelijkheid om voor de gestelde aanmeldings datum de volledig ingevulde coupons in te leveren en het overzicht (naam deelnemer, combinatienummer, naam paard/pony, discipline, klasse) in te leveren. Indien op de gestelde datum de coupon niet is ingeleverd is, wordt er vanuit gegaan dat de combinatie niet wenst deel te nemen aan de Regiokampioenschappen. Dan wordt de reserve kandidaat in de betreffende discipline/klasse geïnformeerd.

8 Nieuwe selectie procedure 5/5
Bij de een gelijk aantal plaatsingspunten voor selectie wordt als volgt gehandeld: In geval er minimaal 2 (3) wedstrijden meetellen, gaat bij een gelijk aantal plaatsingspunten de combinatie die de meeste selectiewedstrijden gereden heeft voor. Hebben ze beiden evenveel selectiewedstrijden gereden dan wordt gekeken naar het aantal plaatsingspunten over alle selectiewedstrijden. Hebben beide kandidaten ook dan evenveel plaatsingspunten, dan wordt gekeken naar het aantal gereden selectiewedstrijden minus 1 etc. Geeft deze formule dan nog geen uitsluitsel dan volgt loting. Voorbeeld: Stel er zijn 2 ruiters die bij het minimum vereiste aantal selectiewedstrijden 2(3) beiden 10 plaatsingspunten hebben. Een ruiter heeft 5 selectiewedstrijden gereden en de ander heeft 4 selectiewedstrijden gereden. Dan komt de ruiter met 5 selectiewedstrijden boven de ruiter met 4 selectiewedstrijden. Zouden beiden 5 selectiewedstrijden hebben gereden en een ruiter heeft op basis van die 5 wedstrijden 15 plaatsingspunten en de andere ruiter 16 dan komt de ruiter met 15 punten voor de ruiter met 16 punten. Mocht het aantal punten gelijk zijn dan gaan we kijken naar het aantal plaatsingspunten bij 4 selectiewedstrijden.

9 Stappen om een wedstrijd te organiseren
Wedstrijd tijdig aanmelden bij kringsecretariaat. Na goedkeuring kring, vraagprogramma downloaden, invullen en opsturen naar Goedgekeurde vraagprogramma’s worden door de KNHS op hun site gepubliceerd. Eventueel ook samen met incassoformulier op bekend maken. In Hartman programma wedstrijdgegevens ingeven, roosters aanmaken, deelnemers aan de hand van inschrijving / coupons invoeren en toewijzen aan roosters, juryleden per rooster toewijzen. Voor uitleg over het programma kan men terecht bij 3 Wedstrijd Programma Adviseurs (WPA), Conchita van Heteren , Marian Sijben en Axel Wegmann Na verwerken uitslagen gegevens doorsturen naar KNHS en naar door Kring aangewezen personen voor bijwerken selectiestanden.

10 Aanwijzen selecties Kring Midden
Paarden dressuur Zo 17-apr Peelrossen Nederweert 1-mei St. Joris Beesel 8-mei ONA Roggel Za 4-jun Heel Za-Zo 18-jun 19-jun Cavaliers Helden 26-jun Paardenvriend Reuver Paarden springen Zo 17-apr Peelrossen Nederweert 1-mei St. Joris Beesel 8-mei ONA Roggel Za-Zo 18-jun 19-jun Cavaliers Helden 26-jun Paardenvriend Reuver

11 Aanwijzen selecties Kring Midden
Pony's dressuur Za 16-apr Ponyrakkers Nederweert Zo 15-mei Caprilli Helden 5-jun Heel 11-jun Kleine Cavaliers 25-jun Paardenvriend Reuver 2-jul Neer Pony's springen Za 16-apr Ponyrakkers Nederweert 11-jun Kleine Cavaliers Helden 25-jun Paardenvriend Reuver Zo 3-jul Neer

12 Inzet juryleden selectiewedstrijden
De organiserende vereniging stuurt uiterlijk 2 weken voor de wedstrijddatum een lijst met de namen van de juryleden die men wil inzetten bij de selectiewedstrijd naar Marie Louise Timmermans, kringbestuurder. (Schansdijk 7,6088 NX Roggel, Zij controleert of er per selectiewedstrijd verschillende juryleden ingezet worden. We willen voorkomen dat steeds dezelfde juryleden worden ingezet in dezelfde klassen.

13 Selectiestanden Uitslagen aanleveren bij: Pony’s: Wim Coolen, Graafschap Hornelaan 72, 6004 HR Weert Paarden: Antoon v. Laarhoven, Paalweg 2, 6095 NH Baexem De bestanden van de wedstrijden kun je doormailen naar Antoon van Laarhoven (selectie paarden). Het verzoek aan de wedstrijd organiserende verenigingen is om het bestand na de wedstrijd, als alle mutaties zijn verwerkt en de standen naar de knhs zijn verstuurd, per te sturen aan Dit kan heel eenvoudig vanuit het concoursprogramma zelf. Kies na afloop van de wedstrijd als de gegevens compleet zijn in concours 3.5 menu voor bestand / en naar…. dan wordt er automatisch een bericht aangemaakt met daarin het .dat bestand en als u daar dan mijn adres wilt invullen kan ik de selectiestanden bijwerken.

14 Vragen of discussie Zijn er nog vragen?


Download ppt "Baexheimerhof Kerkstraat 1A 6095 BD Baexem"

Verwante presentaties


Ads door Google