De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Match made in Mekka Online daten voor moslim vrouwen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Match made in Mekka Online daten voor moslim vrouwen"— Transcript van de presentatie:

1 Match made in Mekka Online daten voor moslim vrouwen
Anne op den Kelder Maxime Schulpen Sociale Media CH4444

2 Inleiding Aanleiding Theorie Methode Resultaten Conclusie
Vragen & discussie

3 Aanleiding Datingsites succesvolle online bedrijven (Zwick & Chelarui, 2006) Moslims Traditie Inspraak ouders

4 Onderzoeksvraag Is er een verschil in de profilering van moslimse vrouwen op de algemene datingsite, Lexa.nl, en de islamitische datingsite, Moslimrelaties.nl?

5 Theoretisch kader Datingsite Moslims online dating
Zelf presentatie (Mainsah, 2011) Moslims online dating Rol van de hijab (Zwick & Chelarui, 2006)

6 Methode Content analyse Lexa.nl Moslimrelaties.nl Geschikt platforms
Selectiecriteria

7 Resultaten Datingsites Profielnaam Profielfoto Profieltekst
(eigen) islamitische naam Nickname Lexa.nl: Moedertaal Moslimrelaties: bekeerde vrouwen Letterlijke verwijzing naar het geloof Profielfoto Profieltekst

8 Resultaten Profieltekst Directe verwijzing naar de Islam
Indirecte verwijzing naar de Islam Gesloten houding Moderne opvattingen Moeder Familie respect/eerlijk/betrouwbaar

9 Directe verwijzing naar de Islam
“Reageer als je een moslim bent (of bereid bent te worden)” “Leuke, spontane, slimme en stoere moslimbroeder” “(…) bij mij staat het geloof (islaam) op nummer 1. (...) naar een moslim man die allah vreest en ook de islaam praktiseert of wilt praktiseren (gair insha'allah)”

10 Indirecte verwijzing naar de Islam
“Ik ben van Marokkaanse afkomst” “Berberse afkomst geboren in Marokko” “Ik ben op zoek naar een lieve, attente, humoristische, eerlijke, open, gelovige (geen extremist), communicatieve, werkende, hoogopgeleide, Nederlandstalige, zelfstandige, Marokkaanse man. (...) Ik zoek geen macho, agressieveling of iemand die 4 vrouwen wil trouwen :-)”

11 Gesloten houding “Ik weet niet zo goed wat ik nog meer kan schrijven over mezelf.....vraag het me....” “Vraag maar raak” “Verder heb ik niet veel te vertellen over mij, als je wat wilt weten dan mag je dat altijd vragen.”

12 Moderne opvattingen “Ik wil graag dan ook iemand leren kennen die ook net als ik ondernemend, ruimdenkend is” “Een man die het niet erg vindt dat ik een jong kind heb en dat ik zelfstandig ben” “Ik vind mezelf een liberale moslima met een diepgeworteld geloof en vertrouwen in Allah”

13 Moeder “Ben een knappe, spontane alleenstaande moeder. Heb 2 leuke jongemannen” “Ik heb een leuk dochtertje van 4 jaar! Een hele leuke meid! Hopelijk zou het mogelijk zijn om haar niet dat gevoel te geven dat ze vaderloos is”

14 Familie “Daarnaast ben ik een echte familie mens, mijn vrije tijd besteed ik dan ook graag met mijn familieleden” “(…) iemand die van zichzelf houdt en van Allah en iemand die weet wat hij wilt, iemand die een familieman is, iemand die mij stimuleert te ontwikkelen en ga zo maar door..... geen twijfelaar dus!!”

15 Respect/eerlijk/ betrouwbaar
“De weg naar een goede relatie is: vertrouwen, eerlijk zijn, elkaar vrij laten (...)” “Een serieuze man die respect heeft tegen over zijn vrouw” “Iemand met wie ik lief en leed kan delen en eigenlijk iemand die me accepteert en respecteert”

16 Conclusie Moderne en ruimdenkende moslim vrouwen op datingsites
Moslimrelaties.nl wel duidelijk speciaal voor islamieten. Op beide websites tonen de moslim vrouwen niet snel een foto. Vrouwen op moslimrelaties.nl verwijzen vaker naar hun geloof. In verhouding worden er kortere profielteksten geschreven op moslimrelaties.nl dan op lexa.nl. Geen groot verschil tussen lexa.nl en moslimrelaties.nl.

17 Vragen & discussie


Download ppt "Match made in Mekka Online daten voor moslim vrouwen"

Verwante presentaties


Ads door Google