De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Emulsificatie met microfluidic devices

Verwante presentaties


Presentatie over: "Emulsificatie met microfluidic devices"— Transcript van de presentatie:

1 Emulsificatie met microfluidic devices
Emulsies en suspensies vinden toepassing in: de famaceutica (vb. microcapsules voor controlled drug release) de voedingsindustrie synthese van polymeerdeeltjes ... De voorkeur gaat uit naar monodisperse emulsies en suspensies: de grootteverdeling van druppels beinvloedt de emulsiekwaliteit voor studiedoeleinden zijn monodisperse systemen interessant (cfr. vergelijking met berekeningen) drug release is veel beter controleerbaar voor monodisperse capsules ...

2 Emulsificatie met microfluidic devices
microcapsulegenerator door coflow van 3 vloeistoffen druppelgenerator door coflow van 2 vloeistoffen druppelgenerator met piezonozzel (inkjet technologie)

3 Emulsificatie met microfluidic devices
Doel van de thesis: Ontwerp en bouw van microfluidic devices in polymeer, in silicium of glas voor het maken van monodisperse deeltjes en microcapsules Een aanzet geven aan procesintensificatie (microreactoren, micromengers,…) Link leggen met lab-on-a-chip toepassingen Taken: Micromachining van verschillende microfluidic devices in polymeer, in silicium of glas. Testen van devices door aanmaak van deeltjes en microcapsules via solvent evaporatie en polymerisatie. Nagaan van de invloed van fysico-chemische parameters zoals oppervlaktespanning en viscositeit van de vloeistoffen Karakterisatie van deeltjes en microcapsules (grootteverdeling, permeabiliteit, …) Verleggen van de limieten van de devices naar deeltjesproductie en naar deeltjesgrootte (< 10 m) Info: Samenwerking tussen Jan Vermant en Jan Fransaer 1 persoon of duo Meer info: ( , lokaal op MTM)


Download ppt "Emulsificatie met microfluidic devices"

Verwante presentaties


Ads door Google