De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden De leerteksten in dit hoofdstuk zijn oranje gedrukt. Schrijf van elke paragraaf de leertekst in je schrift. Dat is huiswerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden De leerteksten in dit hoofdstuk zijn oranje gedrukt. Schrijf van elke paragraaf de leertekst in je schrift. Dat is huiswerk."— Transcript van de presentatie:

1 hoofdstuk 4 Mengen en scheiden De leerteksten in dit hoofdstuk zijn oranje gedrukt. Schrijf van elke paragraaf de leertekst in je schrift. Dat is huiswerk.

2 4.1 Waar gaat dit hoofdstuk over? Wat zie je op plaatje A? Koffiefilter: mengen, scheiden of allebei? Wat is dit voor een apparaat?

3 4.2 Mengen vaak met water Filmpje 1.Suspensies, Emulsies en Oplossingen Filmpje 3 Olie en water mengen niet met elkaar Filmpje 2. Mengen watervaste stof =+ oplossingwatervaste stof =+ suspensiewatervloeistof =+ oplossingwatervloeistof =+ emulsie Een emulgator zorgt ervoor dat een emulsie lange tijd een emulsie blijft.

4 4.2 Mengen vaak met water Water is een goed oplosmiddel voor …… Maar soms kun je beter iets anders als oplosmiddel kiezen zoals…… Deze chemische oplosmiddelen gebruiken we bijvoorbeeld bij …. Als het oplosmiddel warm is gaat het oplossen beter..…

5 4.3 S cheiden Filmpje 3 Extraheren Filmpje 4 filtreren Filmpje 1 waterzuivering Filmpje 2 indampen Filmpje 5 bezinken


Download ppt "Hoofdstuk 4 Mengen en scheiden De leerteksten in dit hoofdstuk zijn oranje gedrukt. Schrijf van elke paragraaf de leertekst in je schrift. Dat is huiswerk."

Verwante presentaties


Ads door Google