De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. 2 10 argumenten voor cultuur Creativiteit en inspiratie vereist Levendigheid Persoonlijke groei en onafhankelijkheid banen vermaak ontmoeten? bestedingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. 2 10 argumenten voor cultuur Creativiteit en inspiratie vereist Levendigheid Persoonlijke groei en onafhankelijkheid banen vermaak ontmoeten? bestedingen."— Transcript van de presentatie:

1 1

2 2 10 argumenten voor cultuur Creativiteit en inspiratie vereist Levendigheid Persoonlijke groei en onafhankelijkheid banen vermaak ontmoeten? bestedingen Bedrijven en professionals - vestigingsbeleid Stedelijke ontwikkeling Innovatie en economische groei identiteit

3 3 Algemene trends (1) Tussen 1995 en 2007 is belangstelling voor cultuur gestegen. Populaire cultuur zat in de lift, terwijl de belangstelling voor klassieke muziek juist slonk. Hoogopgeleiden zijn cultureel actiever dan laagopgeleiden. Meer vrouwen dan mannen bezoeken culturele instellingen. De stijgende trend wordt tegengewerkt door de competitie om de vrije tijd. Er is in die vrije tijd steeds meer te doen.

4 4 Algemene trends (2) De belangstelling voor cultuur was stabiel, maar sinds de crisis daalt het theaterbezoek (sinds 2008 2,5% per jaar). de cultuursector krimpt sneller dan de economie als geheel Cultuurconsumenten vertonen zapgedrag en zoeken in het aanbod naar (uitingen van) identiteit en authenticiteit. Er wordt steeds meer op locatie (festivals) geprogrammeerd.

5 5 Trends bij kleinschalige voorzieningen Meer clustering van functies Minder subsidie, meer bereik Meer vrijwilligers en minder professionals Voorbeeld bieb: minder boeken meer ontmoeting Voorbeeld muziekschool: minder individueel les meer op scholen Voorbeeld Theater: minder producties en meer amateurkunst

6 6 Consequenties voor de bedrijfsvoering Eigen kracht is belangrijk voor de voorziening Maar de voorziening versterkt ook de eigen kracht van de bevolking Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de continuïteit Aansluiten bij grotere (regionale) voorziening kan bijdragen aan verlagen van kosten en behoud van identiteit Samenwerking zelfde soort (theater-theater) levert meer rendement op dan verschillende soorten (bibliotheek- theater)

7 7 Stellingen 1.Een gemeente zonder cultuur is een niet levende gemeente. Daarom is investeren in cultuur noodzakelijk. 2.Als de overheid zich niet met cultuur bemoeit dan pakt de markt dat wel op. 3.Het theater van de toekomst is een culturele ontmoetingsplek. 4.Theater is van belang voor alle inwoners en hoort daarom goed bereikbaar te zijn.


Download ppt "1. 2 10 argumenten voor cultuur Creativiteit en inspiratie vereist Levendigheid Persoonlijke groei en onafhankelijkheid banen vermaak ontmoeten? bestedingen."

Verwante presentaties


Ads door Google