De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De waarde van π Les 68. les 68de waarde van pi Deze eerste opdracht maken jullie met de hele groep! Daarvoor staat buiten, onder het afdak, een fiets.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De waarde van π Les 68. les 68de waarde van pi Deze eerste opdracht maken jullie met de hele groep! Daarvoor staat buiten, onder het afdak, een fiets."— Transcript van de presentatie:

1 De waarde van π Les 68

2 les 68de waarde van pi Deze eerste opdracht maken jullie met de hele groep! Daarvoor staat buiten, onder het afdak, een fiets op jullie te wachten. Neem ook pen, papier, een bobijntje touw en een krijtje mee. Klik verder om te lezen wat jullie moeten doen (misschien kort noteren?)

3 les 68de waarde van pi - Waar het fietswiel de grond raakt, breng je met krijt een streepje aan op de band en op de grond. - Duw de fiets in een rechte lijn langzaam voort, tot het merkteken op de band terug de grond raakt. - De afstand tussen de 2 streepjes geeft vrij nauwkeurig de omtrek van het wiel weer. NOTEER DIE AFSTAND. - Meet de diameter van het wiel. NOTEER DEZE. - Knip een stukje touw, even lang als de diameter. Schat hoeveel keer dit touwtje in de omtrek van het wiel gaat. REKEN NA EN NOTEER. Tot straks!

4 les 68de waarde van pi Om heel nauwkeurig te weten hoeveel keer de diameter in de omtrek gaat: deel de omtrek door de diameter. Noteer deze uitkomst tot op 0,01 nauwkeurig Doe nu hetzelfde voor 1 van de voorwerpen in de klas. Spreek met de anderen af wie welk voorwerp neemt. Je noteert van je eigen voorwerp: -De omtrek -De diameter -Het resultaat dat je krijgt als je de omtrek deelt door de diameter (tot op 0,01 nauwkeurig) Noteer ook wat de anderen gevonden hebben. Wat merk je?

5 les 68de waarde van pi Juist: jullie komen allemaal bijna hetzelfde uit 3,14. Dat getal noemen we π ( π) oftewel pi Pi heeft oneindig veel decimalen. Lees maar: Er is weer een nieuw pi-record gevestigd. Deze keer niet in Amerika, maar in Japan. En nog wel met een Japanse NEC SX-2 supercomputer, die staat in Fuchu aan de rand van Tokio. Deze getallenkraker berekende pi in 133 miljoen decimalen. Hij deed daar 'slechts' 37 uur over. Gelukkig mogen jullie het afronden tot op 2 cijfers na de komma!

6 les 68de waarde van pi Lees nu aandachtig je onthoudboek nummers 86

7 les 68de waarde van pi Kijk nu in je bundel welke opdrachten je moet maken. Laat je oefeningen verbeteren door je leerkracht


Download ppt "De waarde van π Les 68. les 68de waarde van pi Deze eerste opdracht maken jullie met de hele groep! Daarvoor staat buiten, onder het afdak, een fiets."

Verwante presentaties


Ads door Google