De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden"— Transcript van de presentatie:

1 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
I. Introductie Pasen is een feest van vreugde over de opstanding “Goede” Vrijdag is voor ons “goed”, maar voor Jezus wellicht de slechtste dag van zijn leven.

2 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
I. Introductie Tekst: Hebr. 12 : 1 en Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. 2 Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis.

3 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis en daarmee zeven principes:

4 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 1ste Lucas 23:34 ‘Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.’ Het eerste wat we kunnen leren op een slechte dag, is iedereen te vergeven die probeert jouw leven te ruïneren.

5 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 2e Lucas 23:43 ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’ Tweede principe: “Bemoedig anderen, terwijl jij een slechte dag hebt.” 2a. Herken, dat anderen het ook moeilijk hebben. 2b. Herken, dat anderen door hun slechte tijden gaan met onmeetbaar minder aan bronnen dan jij en ik.

6 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 3e Johannes 19:27 ’Dat is uw zoon.... Dat is je moeder.’ Derde principe: Wees er zeker van dat je gezorgd hebt voor degenen die dichtbij staan”

7 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 4e Matteüs 27: 46 en Marcus 15:34 ‘Eli, Eli, lema sabachtani?’: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?’ Vierde principe: “Stel de vragen van je hart aan God en niet aan mensen”

8 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis “Stel de vragen van je hart aan God en niet aan mensen” 4a. Wij hebben altijd entree bij God. 4b. Onze vragen “waarom moet dit gebeuren?”, vinden geen antwoord bij mensen! 4c. Je geroep is niet aan dovemansoren besteed. 4d. Er zal altijd een antwoord komen, op (Zijn) tijd En dat antwoord zal altijd in jouw belang zijn!

9 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 5e Johannes 19:28 ’Ik heb dorst.’ Vijfde principe: “Laat je nood bekend zijn, vraag om hulp”. 5a. “Niemand is zo geestelijk dat je helemaal alleen af kan!” 5b. Heb de wijsheid om je nood bekend te maken aan iemand die naast je gaat staan in je vertrouwen in God.

10 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 6e Johannes 19:30 “Het is volbracht” Grieks: tetelestai – tetelestai Principe: Overtuigd zijn dat de hand van God altijd over je is, wat er ook gebeurt. Slechte dagen kunnen een verzoenend instrument worden. Er is een begin, eind en een doel.

11 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. De Zeven Woorden aan het Kruis 7e Lucas 23:46 “Vader, in uw handen beveel Ik mijn geest” Principe: Geef uw dag(en) over aan God en laat los.

12 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. Slot “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.” Luc. 23:34. Vergeving is de essentie van het Koninkrijk en zonder vergeving werkt de kracht van het Koninkrijk niet. Hoe sprak Jezus deze woorden uit?

13 Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
II. Slot Misschien voor jou vandaag een situatie om te zeggen: “Vader doorstroom mij met uw liefde en kracht om te vergeven. Kracht om U Heer Jezus te volgen ook in mijn slechte tijden! Amen”


Download ppt "Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden"

Verwante presentaties


Ads door Google