De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BREUGHELIAANS BRUGGE Stad van zielgeworden stenen die Brugge een Breugheliaans hart verlenen verwekt uit Breydels- en Koningsgenen eeuwig aardig, Vlaanderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BREUGHELIAANS BRUGGE Stad van zielgeworden stenen die Brugge een Breugheliaans hart verlenen verwekt uit Breydels- en Koningsgenen eeuwig aardig, Vlaanderen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 BREUGHELIAANS BRUGGE Stad van zielgeworden stenen die Brugge een Breugheliaans hart verlenen verwekt uit Breydels- en Koningsgenen eeuwig aardig, Vlaanderen waardig. Verheerlijkte gevels, droomverloren nabij de Sint-Salvatorstoren, kijken generatie' s bezoekers aan die maar blijven door de Steenstraat gaan naar de markt, het Belfort en de Halletoren waar zij verpozen om de beiaard te aanhoren, muziek van Brugge' s bruisend leven op frontons en trapgevels geschreven. Van een prinselijk verleden getuigt het stadhuis heden, ook de kapel geïnspireerd '" door 't " Heilig Bloed " in een schrijn vereerd. Idyllisch zijn de plekjes en pleintjes vrolijk ogend als begijntjes. Hoe gezellig het Gezellekwartier aardige huisjes eren de grote dichter van hier. Heerlijk de Heren van Gruuthuse hun kunst' wat verder Memling en alle Vlaamse groten in de gunst. Koetsen en hoefijzers klinken op kasseien langs bootjes in spiegelende reien in hun spoor lonkt een lach naar het Minnewater naar paartjes en eendjes, alles vereeuwigd voor later Willy Fonteyne

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28


Download ppt "BREUGHELIAANS BRUGGE Stad van zielgeworden stenen die Brugge een Breugheliaans hart verlenen verwekt uit Breydels- en Koningsgenen eeuwig aardig, Vlaanderen."

Verwante presentaties


Ads door Google