De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. Een vlag 2. Een wapen 3. Een volkslied 'O dierbaar België O heilig land der vaad'ren Onze ziel en ons hart zijn u gewijd. Aanvaard ons kracht en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. Een vlag 2. Een wapen 3. Een volkslied 'O dierbaar België O heilig land der vaad'ren Onze ziel en ons hart zijn u gewijd. Aanvaard ons kracht en."— Transcript van de presentatie:

1

2 1. Een vlag

3 2. Een wapen

4 3. Een volkslied 'O dierbaar België O heilig land der vaad'ren Onze ziel en ons hart zijn u gewijd. Aanvaard ons kracht en het bloed van onze adren, Wees ons doel in arbeid en in strijd. Bloei, o land, in eendracht niet te breken; Wees immer u zelf en ongeknecht, Het woord getrouw, dat ge onbevreesd moogt spreken: Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht. (x3)' De Brabançonne

5 4. een feestdag 21 juli

6 De officiële symbolen van Vlaanderen

7 1. De vlag De Vlaamse Leeuw

8

9 3. Het volkslied De Vlaamse Leeuw Zij zullen hem niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw, Al dreigen zij zijn vrijheid met kluisters en geschreeuw. Zij zullen hem niet temmen, zolang een Vlaming leeft, Zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft. Zij zullen hem niet temmen, zolang een Vlaming leeft, Zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft. De tijd verslindt de steden, geen tronen blijven staan. De legerbenden sneven: een volk zal nooit vergaan. De vijand trekt te velde, omringd van doodsgevaar. Wij lachen met zijn woede, de Vlaamse Leeuw is daar! Zij zullen hem niet temmen, zolang een Vlaming leeft, zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft, zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft

10 4. De Vlaamse feestdag 11 juli

11 Memoriaal De IJzertoren in Diksmuide

12

13 De vlag van het Brussels Hoofdstedelijk gewest

14 De vlag van de Duitstalige gemeenschap


Download ppt "1. Een vlag 2. Een wapen 3. Een volkslied 'O dierbaar België O heilig land der vaad'ren Onze ziel en ons hart zijn u gewijd. Aanvaard ons kracht en."

Verwante presentaties


Ads door Google