De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zonne-Energie. Wat is zonne-energie?  De zon is een energiebron.  De stralen komen naar onze planeet.  We gebruiken het om woningen, fabrieken… te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zonne-Energie. Wat is zonne-energie?  De zon is een energiebron.  De stralen komen naar onze planeet.  We gebruiken het om woningen, fabrieken… te."— Transcript van de presentatie:

1 Zonne-Energie

2 Wat is zonne-energie?  De zon is een energiebron.  De stralen komen naar onze planeet.  We gebruiken het om woningen, fabrieken… te laten werken.  De stralen geven ons licht en warmte.

3 Zonnepanelen  Een platte metalen kist  Aan de bovenkant afgedekt door glas  Aan de onderkant afgedekt door een donkere plaat  Wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen en zwembaden  1 manier is zonnecellen installeren en de elektriciteit gebruiken  Maar een makkelijkere manier is zonnepanelen gebruiken

4 Hoe werkt zonne- energie ?  In zonnepanelen zitten zonnecellen die de stroom opvangen.  Die bestaan uit een p- laag en een n-laag.  De n-laag verzamelt de elektronen.  De p-laag wil ze kwijt  Als het licht op het oppervlak van de lagen valt gaan de elektronen van de p-laag naar de n-laag. Zonnepanelen met zonnecellen erin

5 Voordelen  Zonne-energie raakt nooit op.  Zonne-energie is schoon.  Zonnepanelen leveren energie op plekken waar geen elektriciteitskabels komen.  Zonne-energie kun je ook thuis opwekken,met panelen op het dak  Je kan er ook eten mee maken...

6 Nadelen IIIIn sommige landen schijnt de zon niet altijd genoeg. WWWWe kunnen nog maar een klein deel omzetten in energie. ZZZZonnepanelen hebben veel ruimte nodig. ZZZZonnepanelen zijn erg duur, maar gelukkig worden ze goedkoper.

7 Weetjes DDDDe grootste zonnetoren van de wereld ligt in Spanje. AAAAls we 1 % van de Sahara volzetten met zonnepanelen hebben we genoeg elektriciteit voor heel de wereld. HHHHet woord energie komt van het Griekse woord: energos.

8 Bedankt voor het luisteren Gemaakt door: Oumaima,Yunus,Zoë,Malika en Oussama We hopen dat jullie iets hebben bijgeleerd!!!


Download ppt "Zonne-Energie. Wat is zonne-energie?  De zon is een energiebron.  De stralen komen naar onze planeet.  We gebruiken het om woningen, fabrieken… te."

Verwante presentaties


Ads door Google