De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,"— Transcript van de presentatie:

1 Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’, met vleugels Een nieuw ontwerp van de NASA, het ‘NASA-vliegtuig’ Een raketvliegtuig. We willen jullie advies over het beste vliegtuig. Het vliegtuig moet lang in de lucht blijven, en niet al te zwaar zijn. Ik kijk uit naar jullie advies! Met vriendelijke groet, Karel de Vlieger Directeur KLM Nederland

2 Belangrijke informatie vooraf:
Wanneer je een vraag wilt stellen aan de directeur van de KLM, kun je dat doen door een aan hem te sturen via jouw juf of meester:

3 Weet je zelf een beter ontwerp? Maak hem, en test hem uit!
STAP 1 Een traditioneel vliegtuig We gaan met papier een modelvliegtuigje maken. Er zijn vier soorten vliegtuigjes (op de volgende pagina’s). Kies per persoon één vliegtuig, en kijk in een wedstrijd welk vliegtuig het beste is. Gebruik het vliegtuigschema om de testresultaten te noteren. Weet je zelf een beter ontwerp? Maak hem, en test hem uit! Het beste vliegtuig? Wat is dat? Moet een vliegtuig lang in de lucht blijven? Moet hij juist heel snel gaan? Moet het vliegtuig erg ver komen? Of moet het vliegtuig rechtdoor gaan?

4 SUPER VLIEGTUIG DEFENDER

5 THE BIRD DE DRAAK

6 Tip: Knip het buigbare stukje van het rietje. Gebruik het lange stuk.
Het ‘NASA-vliegtuig’ Met een rietje, stroken papier en plakband kun je een vliegtuig maken. Maak ieder een vliegtuig, en kijk welk vliegtuig het beste is. Tip: Knip het buigbare stukje van het rietje. Gebruik het lange stuk. Wat gebeurt er als je de stroken smaller/breder maakt? En als je het rondje kleiner maakt? Moet het voorste rondje kleiner zijn dan het achterste? Kan dat ook anders?  Welk model vliegt het beste?

7 STAP 3 Het raketvliegtuig Maak een raket van een wcrol. De onderkant moet open zijn, de bovenkant moet een (dichte) punt worden. Om de raket te lanceren doe je het volgende: 1 Strooi het bakpoeder in de lege fles 2 Giet hier azijn op 3 Druk snel de kurk losjes in de hals van de fles 4 Plaat jouw zelfgemaakte raket op de kurk Benodigdheden: o 1 lege fles o 1 dop (kurk) o 1 zelfgemaakte kartonnen raket o ½ glas azijn (10cl) o ½ glas bakpoeder (50g) o 1 trechter

8 Schrijf een brief aan de directeur van de KLM.
STAP 4 Welk type vliegtuig raden jullie aan? Op welke dingen letten jullie? Schrijf een brief aan de directeur van de KLM. Leg daarin uit hoe jullie de vliegtuigen hebben onderzocht. Vertel ook welk vliegtuig volgens jullie het beste is en waarom.


Download ppt "Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,"

Verwante presentaties


Ads door Google