De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Er was eens een meisje die had 4 vrienden. Ze hield het meest van de 4 e vriend. Ze verzorgde hem heel goed en gaf hem het beste van het beste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Er was eens een meisje die had 4 vrienden. Ze hield het meest van de 4 e vriend. Ze verzorgde hem heel goed en gaf hem het beste van het beste."— Transcript van de presentatie:

1 Er was eens een meisje die had 4 vrienden

2 Ze hield het meest van de 4 e vriend. Ze verzorgde hem heel goed en gaf hem het beste van het beste.

3 Natuurlijk hield ze ook erg veel van haar 3 e vriend. Ze werd graag met deze vriend gezien en ze pronkte graag met hem maar ze was bang dat hij haar eens zou verlaten voor een ander

4 Van haar 2 e vriend hield ze ook heel veel. Hij was er altijd voor haar. Hij was geduldig en liefdevol en altijd bereid te helpen onder alle omstandigheden. Hij was haar zekerheid.

5 Haar 1 e vriend was altijd zeer trouw en loyaal en offerde veel om haar te behouden. Hij hield ziels veel van haar maar zij niet echt van hem. Ze gaf hem maar weinig aandacht

6 Op een dag werd ze ernstig ziek en ze wist dat ze nog maar kort te leven had. Ze overdacht haar luxueuze leven en ondanks dat ze 4 vrienden had ze helemaal alleen zou zijn als ze dood ging. ??

7 Zodoende zei ze tegen haar 4 e vriend. Ik heb van jou het meest gehouden. Je overladen met de meeste aandacht, de mooiste kleding en cadeaus. Als ik dood ga wil je me dan gezelschap houden en met me mee gaan?

8 NEE natuurlijk niet antwoordde de 4 e vriend. Hij draaide zich om en liep weg zonder nog maar één woord te zeggen. Zijn antwoord sneed haar als een mes door het hart.

9 Het verdrietige meisje vroeg nu aan haar 3 e vriend, ik heb altijd van je gehouden, wil je met mij mee gaan als ik dood ga??

10 Mij niet gezien, antwoordde de 3 e vriend. Het leven is te goed voor mij. Als jij dood gaat trouw ik met iemand anders.

11 Ze begreep het niet en diep verdrietig zakte ze in elkaar en huilde.

12 Toen vroeg ze aan haar 2 e vriend, ik ben altijd bij je gekomen voor hulp en je was er altijd voor mij om te helpen. Wil jij met mij meegaan als ik dood ga?

13 Sorry, zei de 2 e vriend, ik kan je deze keer niet helpen. Het meeste wat ik kan doen voor je is meelopen tot aan je graf.

14 Zijn antwoord sloeg bij haar in als een bliksemslag, ze was verslagen.

15 Plots hoorde ze een stem uit het niets. Een stem die ze al heel lang niet meer had gehoord. “ik ga wel met je mee, waar je ook gaat” het meisje keek op en zag haar 1 e vriend, hij was mager en ondervoed. Vol schaamte zij ze tegen hem “ik had beter voor je moeten zorgen toen ik de gelegenheid had”

16 De waarheid is: je hebt 4 vrienden in je leven.

17 Je 4 e vriend is je lichaam. Het maakt niet uit hoeveel aandacht je er aan besteed. Uiteindelijk zal het je na je dood verlaten.

18 Je 3 e vriend zijn al je bezittingen, status, ego, trots en eer

19 Je 2 e vriend zijn je familie en vrienden. Het maakt niet uit hoeveel ze voor je zorgen. Ze kunnen niet verder dan je graf.

20 Je 1 e vriend is je ziel. Vaak vergeten en verstoten van deelname aan het leven. Ondanks alles is je ziel het enige dat je overal volgt. Verzorg en bewaar het goed want je zal er eens mee voor God komen te staan.

21 Wanneer je door de druk van de wereld je op je knieën zit, weet dan dat dit de beste positie is om te bidden. Pjotr


Download ppt "Er was eens een meisje die had 4 vrienden. Ze hield het meest van de 4 e vriend. Ze verzorgde hem heel goed en gaf hem het beste van het beste."

Verwante presentaties


Ads door Google