De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Het touw” Van een onbekend auteur A presentation by Booker.

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Het touw” Van een onbekend auteur A presentation by Booker."— Transcript van de presentatie:

1

2 “Het touw” Van een onbekend auteur A presentation by Booker

3 Ik vertel je het verhaal van een bergbeklimmer, bezeten om de hoogste berg te overwinnen. Maar hij was zo eerzuchtig dat hij de glorie alleen voor zichzelf wou. Daarom vertrok hij alleen.

4 Hij klom en hij klom, en het werd later en later. Voor een rustplaats had hij geen tijd, Hij bleef maar gaan. En klauteren en klimmen…. Dan werd het donker. En op deze hoogte valt de nacht plots. Zichtbaarheid nul. Alles werd zwart, geen maan. En wolken voor de sterren.

5 En op nog geen honderd meter van de onzichtbare top, naast een ravijn, gleed hij uit en viel. In een absoluut zwart gat. Hij stortte eindeloos in de aanzuiging van de zwaartekracht. In een flits zag hij zijn leven voorbij gaan. Hij wist de dood op seconden nabij.

6 Maar dan sneed zijn klimtouw hem met een schok bijna doormidden. Yes! Zijn kennis en ervaring hadden hem gered. Zijn touw had het gehouden. Daar hing hij dan in de stilte van het gebergte, de nacht en de mist. In hem steeg een kreet omhoog: “ God, help mij!”

7 Een stem uit het ijle antwoordde: “Wat wil je van Mij?” “Red me!" “Denk je echt dat Ik je kan redden?" “Natuurlijk, U bent God." “Snij dan het touw over waaraan je hangt.” Dan werd het weer stil. De man hield zich stevig vast aan het dik touw waaraan hij hing.

8 Een reddingsteam vond de man enkele dagen later. Het lichaam hing bevroren aan een touw in de ravijn. Zijn witte handen klemden zich nog stevig vast aan het touw. Hij hing één meter boven de bodem van het dal.

9 En jij? Hou hard hou jij je vast aan je touw? Wellicht zegt God ook tot jou : “Snij dat touw door.” En waarom doe je dit niet en laat je niet los? Want ook voor jou heeft God de oplossing wanneer je uitzichtloos naar Hem schreeuwt in je wanhoop…

10 Want in Gods Woord kan ook jij lezen : “Want ik ben de HEER, je God, ik neem je bij je rechterhand en zeg je: Wees niet bang, ik zal je helpen. “ Jesaja 41,13

11 a presentation by Booker bookertov@hotmail.com God is Liefde


Download ppt "“Het touw” Van een onbekend auteur A presentation by Booker."

Verwante presentaties


Ads door Google