De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een dag uit het leven van Jugat

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een dag uit het leven van Jugat"— Transcript van de presentatie:

1 Een dag uit het leven van Jugat
Hallo, ik ben Jugat. Ik ben 10 jaar en ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.

2 Mijn dag begint extra vroeg vandaag. We staan op om 6. 00u
Mijn dag begint extra vroeg vandaag. We staan op om 6.00u. Zoals elke dag brengen we eerst een gebedje aan onze god Ganesha. We vragen hem of hij ons wilt helpen met de oogst. Na het ontbijt ga ik me wassen bij onze nieuwe pomp vlak bij ons thuis. Daar komt helder en fris water uit, heerlijk!

3 Vandaag ga mama en papa helpen met tamarinde te oogsten
Vandaag ga mama en papa helpen met tamarinde te oogsten. Dat zijn grote peulvruchten. Heel het dorp werkt samen, dus ook de kinderen. We gaan daarom vandaag niet naar school. Hopelijk kunnen we veel vruchten verzamelen. Dan verdienen mijn ouders meer geld. Ik vind het zalig om eens een hele dag buiten te kunnen zijn en niet met mijn neus tussen de boeken moet zitten. Om 7.00u vertrekt de bus naar de plantage.

4 Om 7. 30u zijn we al op de plantage
Om 7.30u zijn we al op de plantage. Mijn vader kruipt samen met de andere mannen in de tamarindebomen. Ze schudden dan de bomen heen en weer, zo vallen de vruchten op de grond. Wij rapen ze op en doen ze in een mand. Mama en alle vrouwen zorgen er dan later voor dat deze peulvruchten proper zijn en dat ze goed kunnen drogen. Ze worden dan op de markt verkocht.

5 Om 12.00u ben ik blij als papa roept dat het welletjes is geweest voor de voormiddag. Eindelijk kan ik wat eten, mijn maag rommelt al veel te lang. En wat eten we? Chapattis (een palt broodje) met groenten, mmmm, heerlijk… Na het eten is er nog even tijd om samen met mijn vriendjes een spelletje te spelen.

6 Om 13. 00u beginnen we terug met tamarinde te rapen
Om 13.00u beginnen we terug met tamarinde te rapen. Stiekem hoop ik dat de dag vlug voorbij is. Eigenlijk ga ik dan toch wel veel liever naar school bedenk ik me. Na een hele dag werken op het veld hebben we heel wat manden kunnen vullen. De mama’s dragen de manden op hun hoofd. Ik vind dat fantastisch hoe ze dat kunnen. Ik zou dat ook willen leren, maar tja, ik ben een jongen…

7 Het is 18. 00u als we terug thuis zijn
Het is 18.00u als we terug thuis zijn. Mama heeft mijn lievelingsgerecht gemaakt, rijst met curry. Hmmm, het water loopt al in mijn mond!

8 Deze avond Ik heb een pijl en een boog gemaakt met twee stukjes bamboe en een veter uit mijn sportschoen. Samen met mijn vriendinnen Chandani en Merriam heb ik mijn nieuwe boog uitgetest. Ondertussen is het al 20.00u. Ik ben doodmoe! Tijd om te gaan slapen! En morgen…..gelukkig weer naar school!


Download ppt "Een dag uit het leven van Jugat"

Verwante presentaties


Ads door Google