De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lespakket Relaties & Seksualiteit

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lespakket Relaties & Seksualiteit"— Transcript van de presentatie:

1 Lespakket Relaties & Seksualiteit

2 Nieuw lespakket Relaties &Seksualiteit!
Doel van het lespakket Hoe ziet het eruit? Hoe is het te gebruiken?

3 1: Gedragsdoelen Relaties & Seksualiteit
Kinderen….: hebben een positief lichaamsbeeld en zelfbeeld. vormen en onderhouden relaties gebaseerd op respect, gelijkwaardigheid en empathie. zijn zich bewust van de voortplanting en gezinsvorming. zijn weerbaar bij (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

4 Doorlopende leerlijn Per les zijn verschillende gedragsdoelen omschreven op het niveau van kennis, vaardigheden en attitude. Inhoudelijk > zelfde gedragsdoelen > stijgende lijn in subdoelen en daarmee in seksuele ontwikkeling Elk katern anticipeert op de volgende katern > voorkomt dat thema’s te laat aandacht krijgen en daardoor doelen niet worden behaald. Optimaal bereik van gedragsdoelen als in alle katernen de basislessen aan bod komen.

5 Passend en actueel Het lespakket sluit aan bij:
De ontwikkelingsfase van de kinderen. De belevingswereld van de kinderen. Er is gebruik gemaakt van veel audiovisueel materiaal dat digitaal beschikbaar is (digilessen)

6 2. Hoe ziet het nieuw lespakket eruit?
5 Katernen Algemeen katern Katern groep 1&2 Katern groep 3&4 Katern groep 5&6 Katern groep 7&8

7 Algemeen katern Belang, principes, doel seksuele en relationele vorming Opbouw en gebruik van het lespakket Vignet Gezonde School en Themacertificaat Relaties en Seksualiteit. Stappenplan start R&S Aandachtspunten en randvoorwaarden Seksuele ontwikkeling Seksueel misbruik en intimidatie Lastige vragen

8 Per katern (1&2, 3&4, 5&6, 7&8) Intro (doelen, seksuele ontwikkeling leeftijdsgroep, aandachtspunten leeftijdsgroep) Lessenoverzicht per katern Planning en realisatie formulier Lesopbouw Kopieerbladen (pictogram, plaats, digi/op papier)

9 Lessenoverzicht

10 Lesoverzicht per les

11 Vervolg les

12

13 3. Hoe is het nieuwe lespakket te gebruiken?
Schriftelijke versie met ondersteuning op het digibord (filmpjes, illustraties, spelletjes, quiz). Digibord product is vrij toegankelijk en te vinden op Meeste digi-werkvormen zijn ook zonder digibord aan te bieden. Aanduiding met pictogrammen Help-knop (handleiding)

14 Digitale ondersteuning R&S
Digitale lespakket Relaties en Seksualiteit


Download ppt "Lespakket Relaties & Seksualiteit"

Verwante presentaties


Ads door Google