De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Baanderheren, de school voor Loopbaanleren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Baanderheren, de school voor Loopbaanleren"— Transcript van de presentatie:

1 Baanderheren, de school voor Loopbaanleren

2 Loopbaanleren Niet alleen aandacht voor keuze op het moment als gekozen moet worden bij vakkenpakketkeuze en vervolg opleiding maar als rode draad door de hele opleiding.

3 De vijf competenties van Marinka Kuijpers
Motievenreflectie (“wat kan ik?”) Kwaliteitenreflectie (“Wat wil ik en waarom wil ik dat?”) Opleidings- en Werkexploratie (“Waar vind ik een opleiding/werk dat bij me past?”) Loopbaansturing ( “hoe bereik ik dat?”) Netwerken (Wie kan me daarbij helpen?”)

4 Keuzeproces in alle leerjaren
Voorstellen Ik ben Willem Voets en samen met Henk Thuijls ben ik decaan op deze school. Onze taak houdt in dat wij de leerlingen op deze school begeleiden tijdens de diverse keuzes die ze tijdens hun schoolloopbaan moeten maken. Vanavond gaan we het hebben over kiezen en hoe wij op deze school de leerlingen daarin begeleiden.

5 Leerjaar een * Georganiseerde rondleidingen bij diverse bedrijven in Boxtel (PSO-dag). * Bezoek aan alle afdelingen op school * Keuzeprogramma in Keuzeweb vanaf eind januari o.l.v. de mentor tijdens begeleidingsles. * Loopbaangesprekken met de mentor * Ondersteuning van de schooldecaan * In de toekomst zullen ouders worden uitgenodigd om te vertellen over hun beroep.

6 Leerjaar twee * Bezoek aan alle afdelingen op school * 2e Bezoek aan de afdeling naar keuze * Keuzeprogramma in Keuzeweb vanaf oktober o.l.v. de mentor tijdens de begeleidingsles * Drie ouderavonden over keuzemogelijkheden waarvan één is gericht op het bezoek van de verschillende afdelingen op school. * Loopbaangesprekken met de mentor * Ondersteuning van de schooldecaan * In de toekomst zullen ouders worden uitgenodigd om te vertellen over hun beroep.

7 Leerjaar drie en vier Basis en Kader
* Twee weken stage in een bedrijf * Keuzeprogramma in Keuzeweb, zelfstandig met coaching van de mentor. * Excursies naar diverse bedrijven * Opdrachten vanuit het werkveld * Beroepenmarkt waar ongeveer 45 vervolg- opleidingen zich presenteren * Deelname aan vakwedstrijden * Loopbaangesprekken met de mentor * Ondersteuning van de schooldecaan * In de toekomst zullen ouders worden uitgenodigd om te vertellen oven hun beroep.

8 Opdrachten vanuit het werkveld

9 Leerjaar drie en vier Gemengd/Theoretisch
* Een week maatschappelijke stage * Keuzeprogramma in Keuzeweb, zelfstandig met coaching van de mentor * Beroepenmarkt waar ongeveer 45 vervolg- opleidingen zich presenteren * Loopbaangesprekken met de mentor * Ondersteuning van de schooldecaan * In de toekomst zullen ouders worden uitgenodigd om te vertellen over hun beroep.


Download ppt "Baanderheren, de school voor Loopbaanleren"

Verwante presentaties


Ads door Google