De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat."— Transcript van de presentatie:

1 DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

2 Wat hij werkelijk doet is het plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de pinpas van de volgende gebruiker te ”vangen”. PLAATSEN VALSTRIK

3 WAARSCHUWING Deze fraudeurs handelen meestal met z’n tweeën: een ooggetuige en een ander voor het “helpen” van het eerste slachtoffer.

4  Wij zien hier het slachtoffer de geprepareerde geldautomaat gebruiken.  Hij steekt zijn pinpas in de gleuf en begint een transactie. HET SLACHTOFFER

5 FRAUDEUR HEEFT BEET…  De pinpas wordt “gevangen” en het slachtoffer vraagt zich af: “waarom?”.  Je kunt de fraudeur al zien naderen…

6 DE HULP  We zien hier de fraudeur die net doet alsof hij komt helpen…  Wat hij werkelijk probeert is de pincode van de “gevangen” pinpas af te kijken.

7 DE CODE VERKRIJGEN Hij overtuigt de klant dat hij de vastgehouden pinpas zal kunnen terughalen als hij de pincode gebruikt terwijl hij op “cancel” en “enter” drukt.

8 BESCHOUWD ALS INGESLIKT Na meerdere pogingen gelooft de gedupeerde dat de geldautomaat zijn pinpas heeft ingeslikt en gaan ze weer weg.

9 HET AFPAKKEN VAN EEN PINPAS  Kort daarna komt de fraudeur terug om de ‘gevangen’ pinpas te samen met de valstrik op te halen.  Hij heeft nu niet alleen de pinpas maar ook de pincode.

10 DE VLUCHT Met pinpas en bijbehorende pincode verlaat hij de geld-automaat. Uiteraard niet voordat hij geld van de rekening heeft gehaald.

11 DE VALSTRIK De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat de fraudeurs graag gebruiken omdat de kleur lijkt op die van het kader van de automaat.

12 HET PLAATSEN De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de pinpas waarbij er over gewaakt wordt dat deze niet volledig wordt ingebracht. De hoeken worden vastgeplakt aan boven- en onderkant van de gleuf.

13 ONZICHTBAAR Zodra de hoeken zijn vastgeplakt, is het vrijwel onmogelijk de valstrik te ontdekken.

14 HOE WORDT DE KAART “GEVANGEN” ? Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden en er geen transactie mogelijk is.

15 DE KAART TERUGHALEN Zodra de klant is vertrokken, kan de fraudeur de hoeken van de valstrik losmaken en deze samen met de kaart terugtrekken

16 AANBEVELINGEN  Als de pinpas wordt vastgehouden moet je nagaan of er geen papier in de gleuf zit vastgeplakt. Zo ja, de valstrik los maken en de kaart uitnemen.  Onmiddellijk de bank informeren.  nooit je pincode geven

17 STUUR DIT BERICHT DOOR AAN AL JE VRIENDEN Groet Eric


Download ppt "DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat."

Verwante presentaties


Ads door Google