De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat."— Transcript van de presentatie:

1 DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

2  Wat hij werkelijk doet is t plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de pinpas van de volgende gebruiker te ”vangen”. PLAATSEN VALSTRIK

3 WAARSCHUWING  Deze fraudeurs handelen meestal met z’n 2e: een ooggetuige en een ander voor het “helpen” van het eerste slachtoffer.

4  Wij zien hier t slachtoffer de aangepaste geldautomaat gebruiken.  Hij steekt zijn pinpas in de automaat en begint een transactie. HET SLACHTOFFER

5 LA CAPTURE  De pinpas wordt “gevangen” en het slachtoffer vraagt zich af waarom ? Je kunt de “fraudeur” al zien naderen…

6 DE HULP  We zien hier de fraudeur die net doet alsof hij komt helpen…  Wat hij werkelijk probeert is de pincode van de “gevangen” pinpas te achterhalen.

7 DE CODE VERKRIJGEN  Hij overtuigt de klant dat hij de vastgehouden pinpas zal kunnen terughalen als hij de pincode gebruikt terwijl hij op “cancel” en “enter” drukt.

8 BESCHOUWD ALS INGESLIKT  Na meerdere pogingen gelooft de gedupeerde dat de geldautomaat zijn pinpas heeft ingeslikt en gaan ze weer weg.

9 HET AFPAKKEN VAN EEN PINPAS  Kort daarna komt de fraudeur terug om de ‘gevangen’ pinpas te samen met de valstrik op te halen.  Hij heeft nu niet alleen de pinpas maar ook de pincode.

10 DE VLUCHT  Met pinpas en bijbehorende code verlaat hij de geld automaat. Uiteraard niet voordat hij geld van de rekening heeft gehaald.

11 DE VALSTRIK  De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat door de fraudeurs wordt geprefereerd omdat de kleur lijkt op de kleur van het kader van de automaat.

12 HET PLAATSEN  De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de pinpas waarbij er over gewaakt wordt dat deze niet volledig wordt ingebracht. De hoeken worden vastgeplakt aan boven-en onderkant van de gleuf.

13 ONZICHTBAAR  Zodra de hoeken zijn vastgeplakt, is het vrijwel onmogelijk de valstrik te ontdekken.

14 HOE WORDT DE KAART “GEVANGEN” ?  Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden en er geen transactie mogelijk is.

15 DE KAART TERUGHALEN  Zodra de klant is vertrokken, kan de fraudeur de hoeken losmaken en zal hij door de valstrik vast te houden de kaart terugtrekken

16 AANBEVELINGEN  1.-Als de pinpas wordt vastgehouden moet je nagaan of er geen papier in de gleuf zit vastgeplakt. Zo ja, de valstrik los maken en de kaart uitnemen.  2. – Onmiddelijk de bank informeren.  3. – nooit je pincode geven

17 STUUR DIT BERICHT DOOR AAN AL JE VRIENDEN Groet Eric


Download ppt "DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat."

Verwante presentaties


Ads door Google