De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram."— Transcript van de presentatie:

1 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram en Sarai een kind: maar het wordt steeds onwaarschijnlijker… Zal Ismaël dan de beloofde zoon zijn…? “Ik ben de Ontzagwekkende”: de God voor wie niets onmogelijk is!

2 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Gen. 17:7: Abraham boog zich diep neer, maar lachte en dacht: Hoe zou iemand van honderd nog een kind kunnen krijgen? En Sara, zou zij op haar negentigste nog een kind ter wereld kunnen brengen? Gen. 17:9: Sara zal een zoon krijgen, Isaak moet je hem noemen. HIJLACHT! Wat een naam!

3 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Een jaar later: Sara lacht…

4 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. En nog een jaar later….

5 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. “Iedereen die dit hoort, zal met mij mee lachen!” Mijn ziel maakt groot de Heer, want hij heeft omgezien naar mijn lage staat. Alle geslachten zullen mij voortaan gelukkig prijzen, ja, grote dingen heeft de Machtige, de Ontzagwekkende, voor mij gedaan!

6 De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Abrahams nageslacht zijn ook wij: als je uit God geboren bent. Kinderen van het wonder van zijn Geest! God maakt dat ik lach: een lach breekt door je tranen heen. Hij maakt alles nieuw!


Download ppt "De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram."

Verwante presentaties


Ads door Google