De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau"— Transcript van de presentatie:

1 1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
3. Unschuldig = Onschuldig 4. der Briefträger = Postbode 5. die Wahrheit = De waarheid 6. Benzidin-Probe = de Benzidine proef 7. Korb = Mand 8. Schokolade = Chocolade 9. Geständnis = Bekentenis 10. Erhängt = Opgehangen

2 2 Dit hoofdstuk gaat over het verhoor van Von Gunten. Ze denken dat hij de moordenaar is en proberen tevergeefs een bekentenis te krijgen van hem. De commissaris raakt er heel erg van overtuigt dat Von Gunten de moordenaar is. Ze verhoren Von Gunten meer dan 20 uur lang. Uiteindelijk geeft hij toe dat hij de moordenaar is wat eigenlijk dus niet zo is. Nadat hij heeft bekent heeft Von Gunten zichzelf opgehangen. De commissaris sluit de zaak. Matthaï gaat uiteindelijk toch niet weg naar Jordanië.

3 Das Dauerverhör OF Das Geständnis
3 Das Dauerverhör OF Das Geständnis

4 4 - Staat aan de top van zijn carrière
Die Ermordete: - Gritli Moser is met een scheermes vermoord - In de maag van Gritli is chocolade gevonden -Haar lichaam wordt onderzocht. den Mörder -Ze denken dat het von Gunten -wij weten dat von Gunten niet de moordenaar is. -Dus wij weten nog niks over de moordenaar. den Kommissar - Raakt ervan overtuigd dat von Gunten de dader is -Luistert mee met een groot deel van de verhoring - Staat aan de top van zijn carrière

5 5 “Fraulein, ich fliege nicht” Juffrouw, ik vlieg niet.
Dit zei Matthäi tegen een stewardess. Dit zei hij toen hij op het punt stond om te vertrekken. Maar uiteindelijk vertrok hij toch niet, vanwege de zaak van Gritli.

6 6 21. Welche Tatsachen machen von Gunten verdächtigt? - Er is bloed van Gritli op zijn kleren gevonden - Hij durfde eerst niet naar het dorp - Hij verkoopt scheermessen, Gritli is vermoord met een scheermes - Hij heeft chocolade gegeten, wat ook in de maag van Gritli gevonden is - Hij wilde van de postbode weten of de politie er was. - Von Gunten houdt steeds dingen achter, hij vertelt zijn verhalen niet compleet.

7 22. Warum hat von Gunten den Mord gestanden?
Hij werd 20 uur lang overhoord, en volgens ons gaf hij alleen maar toe omdat hij kapot was. Hij kon namelijk nauwelijks meer op zijn benen staan.

8 23. Warum herrscht in Mägendorf bei der Beerdigung von Gritli eine erleichterte Stimmung?
Ze dachten dat er gerechtigheid was, omdat von Gunten had bekend en zichzelf had opgehangen. De dader was dus dood.

9 24. Auf Seite 63 findet eine Wendung statt. Welche?
Matthäi staat op het punt te vertrekken, maar gaat dan uiteindelijk toch niet weg met het vliegtuig. Vandaar ook die zin “Fraulein, ich fliege nicht.”

10 7 Hoe heeft de politie von Gunten eigenlijk gedwongen te bekennen (terwijl hij het niet heeft gedaan)? Antwoord: Ze hebben hem 20 uur lang verhoort. Ze hadden ook allemaal bewijzen (de scheermessen, chocolade, bloed van Gritli op zijn kleren etc.) die hij moeilijk kon weerleggen. Ze hebben hem zwaar onder druk gezet.


Download ppt "1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau"

Verwante presentaties


Ads door Google