De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IDEAMANAGEMENT & FB ACADEMY RENE BLOK HANS MICHIELSEN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "IDEAMANAGEMENT & FB ACADEMY RENE BLOK HANS MICHIELSEN."— Transcript van de presentatie:

1 IDEAMANAGEMENT & FB ACADEMY RENE BLOK HANS MICHIELSEN

2 Hoe kunnen wij het vak Facility Management leuker en vooral creatiever maken ? Schep een creatief klimaat voor de klanten (medewerkers)! ! Geef de klanten (medewerkers) een kans om pro actief mee te denken! Innovatief & Creatief Personeel is een must Geef het personeel de ruimte voor Creativiteit WE GAAN IETS NIEUWS DOEN: CO CREATION Stelling:

3 Ideamanagement werkt sinds 2002 bij NL EVD Internationaal en levert per jaar 150 suggesties op 90% van de suggesties gaan over het Facilitair Bedrijf 30% van de suggesties wordt overgenomen Een goed idee zonder besparing levert een mok haagse hopjes op Idee met besparing is KASSA 10% van de netto besparing is voor de inzender CASH IS KING IDEAMANAGEMENT

4 Ideamanagement wordt Agentschap-breed uitgerold Het behandelen van Ideeen is erg leuk en zinvol Alle Ideeen zijn te zien op het Intranet Idee inzenders zijn altijd vrolijk en opgewekt Onze klanten zullen vaker meedenken met ons Ideamanagement maakt het Facilitair Bedrijf nog professioneler en klanten staan nog centraler Spelregels zijn eenvoudig en openbaar WHAT TO DO?

5 Het moet aantrekkelijk zijn om suggesties in te dienen (what’s in it for me???) Ideamanagement moet onderdeel van het vak zijn Afspraak is afspraak en Meten is Weten! Het behandelen van ideeen is op tijd reageren Spelregels gelden voor alle vestigingen Het moet makkelijk zijn om een idee in te dienen 24/7 We moeten het samen doen!!!! Idee Loterij kan een onderdeel zijn van Ideamanagement Bijzondere prijzen in een Loterij doen het altijd goed (denk aan ballonvaart, slipcursus, trip naar Disneyland) BELANGRIJK:

6 Bedenk regelmatig thema’s omtrent Ideamanagement Promoot de overgenomen suggesties Een Idee campagne (ideeënactie) wordt interessant gevonden door het personeel Deelname aan Nationale Ideeendag bracht veel publiciteit FB-medewerker genomineerd voor Creativiteitsprijs Aansluiting bij Landelijk Ideeencentrum is belangrijk Er komt meer interactie tussen Klant en FB IDEEENSTROOM

7 Ideamanagement zal kostenbesparingen opleveren voor de organisatie (EVD Idee levert in het eerste jaar 25.000 euro op. Ideamanagement zal een grotere betrokkenheid opleveren van het personeel (de helft van het personeel komt met een idee) Ideamanagement zal meer Creativiteit en Innovatie brengen Ideamanagement zal een heel andere kijk op het bedrijf opleveren (ideeën worden zeer snel afgehandeld tot verbazing bij de klanten) RESULTAAT:

8 FB ACADEMY FB Medewerkers krijgen training on the job Training is een stuk maatwerk voor het personeel Trainingen met input vanuit eigen personeel Het worden echt FB trainingen Masterclass voor eigen personeel

9 CONCLUSIE: CO CREATION GAAN WE SAMEN DOEN CO CREATION IS VOOR EN DOOR HET PERSONEEL CO CREATION IS LIFE THE REST DETAILS CO CREATION IS EEN CONTINUE PROCES IDEEEN NU AL VAN HARTE WELKOM MAIL NAAR GLENN DUIJZER EN ANDRE GREUTER WIJ ZIJN ER VOOR U!!!!


Download ppt "IDEAMANAGEMENT & FB ACADEMY RENE BLOK HANS MICHIELSEN."

Verwante presentaties


Ads door Google