De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting."— Transcript van de presentatie:

1

2 Europaplein Welkom

3 Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting

4 Voorstellen Projectleider: Matthijs Numan Voorstelronde aanwezigen

5 Doel van deze avond Vertegenwoordigers uit de omgeving laten meedenken over de toekomst van het Europaplein. We willen vanavond graag antwoord op de volgende vragen. Waarom is het plein bijzonder voor u? Wat vindt u dat er moet gebeuren? welke zaken moeten we zeker niet vergeten bij het maken van de plannen?

6 Kader Gemeentelijk beleid – GVVP 2003 – Rondje stad 2008 Programma Leeuwarden Vrij-Baan 2010-2020

7 Programma Vrij-Baan Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden werken samen om de stad en de regio bereikbaar te houden. Zodat deze sociaal- economisch kan groeien.

8

9

10 Investering van €800 miljoen 2010 - 2020 39 projecten Autowegen, rotondes, fietspaden fietstunnels, fietsenstalling, voetpaden, aquaduct, vaarwater, openbaar vervoer.

11 Vrij-Baan

12 Project Europlein Onderdeel van Vrij-Baan Proces: Hoe komen we tot een goed plan voor het Europaplein? 7 stappen

13 Stap 1 Analyse probleem – Wat is het probleem? – Is het noodzakelijk het probleem op te lossen? – Wat is het nut van een oplossing? Wat is de doelstelling?

14 Stap 2 Situatie Europaplein bekijken met verschillende deskundigen Stedenbouwkundigen, architecten, verkeerskundigen etc. Ontwerplaboratorium

15

16 Stap 3 Situatie Europaplein bekijken met verschillende belanghebbenden Bedrijven, gebruikers, omwonenden etc. Deze stap maken we vanavond met U.

17 Stap 4 Verzamelen alle informatie en omzetten in verschillende alternatieven en varianten Dit zijn mogelijke oplossingen voor het probleem

18 Stap 5 Toetsen verschillende alternatieven en varianten aan de hand van criteria – Lost het alternatief het probleem op? – Wat betekent het alternatief voor de omgeving? – Wat zijn de kosten? – Is het alternatief duurzaam? Keuze voor realistische alternatieven

19 Stap 6 Informatieavond voor belanghebbenden – Presentatie resultaat stap 1 t/m 5 – Realistische alternatieven

20 Stap 7 Voorleggen realistische alternatieven Gemeenteraad neemt besluit welk alternatief verder uitgewerkt zal worden. Uitgewerkt alternatief wordt daarna aan de raad voorgelegd voor een realisatiebesluit Uiteindelijke realisatie staat gepland voor de periode 2013-2014

21 Project Europaplein Betere doorstroming op de stadsring. Bij de ontwikkeling moet rekening gehouden worden met de omgeving in het algemeen en met de stedebouwkundige en historische waarde in het bijzonder.

22 Verleden, heden en toekomst Rinze Herrema Adviseur Witteveen + Bos


Download ppt "Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting."

Verwante presentaties


Ads door Google