De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap."— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap en wat dat betekent in een door God geschapen wereld waarin talloze mensen lijden onder armoede en onrecht. Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. (Jezus in Matteüs 5 vers 6)

2 Micha 6 vers 8: ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’ De Micha Campagne laat het verlangen zien van veel christenen en christelijke gemeentes naar een integraal christelijk leven: een leven waarin recht doen, trouw zijn en een persoonlijke relatie met God onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. (Marnix Niemeijer, directeur TEAR)

3 Preektekst Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. (Jezus in Matteüs 5 vers 6)

4 Jezus’ visie op geluk: christelijk leven als tegencultuur niet: subcultuur anticultuur paracultuur

5 De Gelukkigprijzingen 1 ‘ Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. 2 Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden. 3 Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten. 4 Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. 5 Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden. 6 Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien. 7 Gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden. 8 Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

6 Honger en verzadiging Matteüs 5:20 Jesaja 55:2-3 Jakobus 2:17 Jacobus 1:19-27 2 Petrus 3:13

7 Gerechtigheid: dat ménsen tot hun recht komen!

8 In beweging… 1.Passie ontwikkelen 2.Honger lijden 3.Geluk zoeken 4.Actie ondernemen


Download ppt "Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap."

Verwante presentaties


Ads door Google